• Vrolijk en blij van de proeflessen

  2 nov 2021
 • Christa en Jan-Maarten zijn helemaal vanuit Zeeland afgereisd naar Gouda om vandaag  “aan den lijve’’ mee te maken hoe het is om als 60 Plussers voor het eerst kennis te maken met langlaufen.

   

  Ze gaan al ruim 12 jaar op wintersport en kennen het Zwarte Woud en de Franse Alpen als geen ander. Graag laten ze daar de skiërs aan zich voorbij gaan die met hoge snelheid de bergen afkomen en vaak met wel 10-tallen tegelijk. Nee, zij kiezen liever voor de stilte in het woud op wandelpaden waar maar weinig anderen zich laten zien. Zij houden wel van een beetje uitdaging want ze gaan niet zomaar wandelen. Ze vinden het geweldig om sneeuwschoenen aan te binden want zo kom je in het nog maagdelijke, diepere sneeuw toch goed vooruit zonder erin weg te zakken.

   

  Maar inmiddels zijn ze toe aan een nieuwe uitdaging. In het voor hen bekende gebied is het een wirwar en veelheid aan loipes: een paradijs voor langlaufers! Bovendien zouden ze langere tochten willen maken en dat gaat gemakkelijker op ski’s denken ze. Over een goede conditie beschikken ze al want wandelen op sneeuwschoenen vergt een goed uithoudingsvermogen.

   

  Dus zo gedacht zo gedaan en hebben ze zich opgegeven voor de proefles Langlaufen. Na afloop waren ze heel vrolijk en blij dat ze het konden ervaren hoe het is om op de latten te staan. Maar eerlijk gezegd viel het wel een klein beetje tegen want hoe houd je je evenwicht en hoe voorkom je valpartijen? Niet dat ze bang zijn om te vallen…maar hoe sta je wat behendig op met die latten onder je voeten?

   

  Natuurlijk is alles een kwestie van oefenen, techniek onder de knie krijgen en ervaring op doen. En vooral plezier hebben om iets nieuws te leren!