• 300 leerlingen leren langlaufen

  11 nov 2022
 • In de periode van half oktober tot half november 2022 hebben 15 klassen van 9 basisscholen in Gouda een langlaufles van ruim een uur gevolgd bij Langlaufvereniging Gouda. Het aantal leerlingen varieerde per klas van 17 tot 30, in totaal ruim 300 leerlingen. De lessen werden gegeven door 3 trainers van Langlaufvereniging Gouda bijgestaan door 4 of 5 assistenten.

   

  De leerlingen krijgen aan het begin van de les schoenen, ski’s en stokken en al snel staan ze op de baan voor de eerste schreden op de loipes, eerst op de vlakke loipes, maar al snel over de eerste heuveltjes. Aan het eind van de les kunnen ze heuvels van 4 meter hoog af en weten ze ook goed in de visgraatpas naar boven te komen.

   

  Tijdens de Herfstvakantie kwam een deel van de leerlingen terug naar de baan voor de Herfstinstuif, een vooral gezellig evenement met aandacht voor de langlauftechniek, een kennismaking met de biatlon en een estafette-wedstrijdje; opnieuw weten 24 leerlingen de langlaufbaan in het Groenhovenpark te vinden.

   

  Vanaf 16 november biedt Langlaufvereniging Gouda gedurende 3 weken naschoolse lessen van ruim een uur aan op de woensdagmiddag. Een uitstekende gelegenheid voor maximaal 24 leerlingen om meer basisvaardigheden aan te leren en te bezien of dit een sport is die ze in het vervolg zouden kunnen beoefenen. En natuurlijk weten hierdoor ook de ouders de vereniging te vinden.

   

  De lessen werden mede mogelijk gemaakt door de inzet van de Brede School Gouda, een financiële bijdrage van SportpuntGouda en een bijdrage vanuit het programma Sportakkoord van NOC/NSF: een microbudget van € 1000.

  inschrijven naschoolse lessen