• Achter de schermen van de schoonmaakploeg

  3 jan 2020
 • Een vereniging draait op vrijwilligers, zonder hen kunnen we niet bestaan. Een aantal zijn prominent zichtbaar, zoals de trainers, maar minstens zo belangrijk zijn de vrijwilligers die op de achtergrond mee doen. Zoals bijvoorbeeld de schoonmaakploeg.

   

  Als ik even na negenen binnenkom zijn ze al druk in de weer, de schoonmaakploeg die bestaat uit Ria, Jenny, Marianne en Petra. Geen tijd voor koffie, er wordt me meteen een boenmachine in de handen geduwd.

   

  De schoonmaakploeg bestaat al sinds de nieuwe skihut uit 2014. Ria coördineert de ploeg en houdt van een opgeruimde omgeving. Een keer of 6 per jaar komen ze bij elkaar om de skihut een grondige schoonmaak te geven: voor elke open dag, voor de nieuwjaarsreceptie, aan het einde van het winterseizoen en voor de zomerstop. Bij de laatste vindt de grote schoonmaak plaats.

   

  Ieder kent haar taken en gaat aan de slag: de kantine, de keuken, de kleedkamer en de toiletten. De ramen worden gezeemd, de kastjes gesopt, de spinnenwebben gezogen, de vloer gepoetst. Deze keer was er een boenmachine gehuurd, maar die ging er steeds uit zichzelf vandoor, dat was jammer genoeg niet zo’n succes, maar de vloer ligt er weer glanzend bij. Dat mag ook wel na al die regen en modder van het najaar.

   

  Tijd voor koffie is er nauwelijks, tussen de opgestapelde stoelen wordt even uitgeblazen voor de volgende ronde. Het is hard werken maar vooral ook gezellig en daar gaat het toch om! Het is ook dankbaar werk maar eigenlijk nooit klaar.

   

  Een paar van de dames van de schoonmaakploeg wil er mee stoppen, dus zoeken we weer aanvulling voor de schoonmaakploeg. En dat hoeven niet alleen dames te zijn hoor! Wil je een keertje meehelpen of vast onderdeel van de ploeg worden, laat dit dan weten aan de huidige schoonmaakploeg of aan bestuur@langlauf.nl . Het is belangrijk en dankbaar werk, iedereen wil toch thuiskomen in een aangename skihut!

   

  Klik op een foto hieronder voor een groter en scherper beeld.