• Langlaufmagazine

  • Langlaufen, een uitdagende sport voor iedereen!

    Wat hadden we een prachtige winter afgelopen jaar. Je zou het door die heerlijke zomer bijna vergeten, maar er was in heel Europa sneeuw in overvloed. Dat zorgde voor goede omstandigheden om te langlaufen. En er waren stimulerende sportprogramma’s op tv, de Olympische Spelen en wedstrijden op Eurosport. Deden er daarom meer Nederlanders mee aan een langlaufmarathon? In 2018 waren het er 305, tegen 226 vorig jaar. Je zult ook veel nieuwe namen tegenkomen in het marathonoverzicht.


    De Olympische Spelen zijn altijd inspirerend om zelf te gaan sporten. De winterspelen waren op langlaufgebied verrassend en baanbrekend. Je kan weer werken aan nieuwe technieken: rennend de berg op, of dubbelstokkend. Ook in zware marathons zag je ontwikkelingen: de pendelpas in diverse varianten is terug van weggeweest. In dit blad lees je verhalen van sporters die zich lieten uitdagen mee te doen aan lange, zware of leuke langlaufevenementen. Een goede voorbereiding is dan belangrijk. Dat deden zij vaak in groepsverband. Samen sporten is nu eenmaal leuker. Bij een langlauf- of rolskivereniging vind je altijd wel sportvrienden.


    Het Langlaufmagazine wordt gemaakt door en voor sporters. Het is mooi dat we langlaufervaring en -kennis kunnen bundelen en zo veel sporters bereiken. Daarom is er ook een digitale versie beschikbaar op de websites van de verenigingen. Ken je iemand die nog steeds vindt dat langlaufen ‘voor watjes’ is, stuur hem dan het magazine. Dan kan hij kennismaken met een sport die alles in zich heeft: een duursport die je een prachtig sportlijf kan bezorgen én veel sportvrienden.


    Veel leesplezier gewenst. En heb je ideeën voor volgend jaar? Wij ontvangen graag je suggesties, op info@langlauf.nl