• Afscheid Bea Marsman als voorzitter

  13 sep 2020
 • Je bent in 2012 benoemd als bestuurslid PR. In 2016 werd je voorzitter. Nu zit jouw statutaire tijd als bestuurslid erop. Gelukkig blijf je zeer actief in de vereniging. Je gaat meehelpen aan de cursusadministratie. Én blijft natuurlijk trainer hardlopen en nordic walking; coördinator van de conditietrainingen, langlaufer en fietser.

   

  Ongemerkt oefende je heel veel functies uit, niet alleen als voorzitter, maar ook op het gebied van PR, evenementen en sportzaken. Je was betrokken bij het opzetten van de website en schreef als redacteur vele nieuwsberichten. Je maakte de nieuwsbrieven en persberichten tot Dirk Rompel dit van je over kon nemen. Plus het jaarverslag.

  Je coördineerde open dagen en de nieuwjaarsreceptie. Mede door jouw inzet werd het 7e lustrum met de reünie vorig jaar september een groot succes. Oh ja, en dan had je ook nog tijd om de salades te verzorgen.

   

  Voor het project Algemene verordening Gegevensbescherming (AGV) verrichte je heel veel werk. Maar nu hebben we dan ook een privacyverklaring. Ook is het vier-jarenbeleidsplan bijgesteld en grotendeels uitgevoerd.

  Als voorzitter vertegenwoordigde je de vereniging ook naar buiten: naar de gemeente, de Nederlandse Skivereniging. En het Noords Platform waarin de langlauf- en rolskiverenigingen samenkomen met de NSkiV om zo het langlaufen in Nederland bekender te maken.

  Je regelde het vrijwilligerscadeau. De laatste keer hebben je samen met Irene van den Berg dozen vol tasjes opgehaald bij de wereldwinkel. Je moest zelfs twee keer rijden, omdat er in de auto geen plekje meer over was.

   

  Ook op het Noords festival liet je je zien. Als voorzitter en als fanatiek deelnemer. Je hebt echt stap voor stap doorgezet om met behulp van Vasa Sport het skaten onder de knie te krijgen. Zo kon je aan het Nederlands kampioenschap meedoen. Op alle afstanden, klassiek en skate. En direct na het Noords festival ging je bij de verenigingsreis niet rustig aandoen. Nee, hup, meteen maar beginnen met de zwarte loipe.

  Bij de verenigingsreis ga je niet alleen met Paul op stap, iedereen die wil mag mee. Onderweg wordt er dan ergens gestopt, om lekker te eten en te drinken. Dat je ook een hardloper bent merken we aan je uitstekende conditie, want je maakt tijdens de reis iedere dag een lange tocht. In het hotel ’s avonds heb je dan nog steeds energie voor zang en dans.

   

  Binnen de vereniging stuurde je niet alleen het bestuur aan maar was je ook aanspreekpunt voor de coördinatoren van bijvoorbeeld de bardienst en de skishop. Je hebt je sterk ingezet voor de werving van vrijwilligers en bestuursleden. Als iemand eenmaal in je vizier was, kwam die er niet meer vanaf en werden er opeenvolgend verschillende functies aangeboden totdat die persoon toehapt.

  Zo is ook Wim Bresser bij het bestuur gekomen: Zijn eerste contact met jou was tijdens zijn vakantie vorig jaar september. Een telefoontje “of hij penningmeester wilde worden?”. Waarschijnlijk door de sangria, dus lekker ontspannen, heeft Wim ja gezegd zonder te weten wat de specifieke taken zijn. En dan blijkt het zelfs voor vier jaar te zijn. Je bent dus ijzersterk in het onverwachts binnenhalen van succes.

   

  Je bood ruimte voor nieuwe ideeën van trainers en bestuursleden. Zo hebben we de lunch voor nieuwe leden geïntroduceerd en het oliebollenfeest. Plus een gezamenlijke afsluiting van het seizoen waardoor veel leden meewerkten aan het baan opruimen.
  Als voorzitter hebben wij jou als zeer gedreven, coöperatief en kundig ervaren. Het is prettig met je samen te werken. Je weet wat je wil maar staat open voor input. Je bent op veel gebieden deskundig en kan knopen doorhakken. Je bent ook altijd beschikbaar voor persoonlijke gesprekken met vrijwilligers en kent heel veel leden persoonlijk. Je weet alle partijen goed te verbinden. Mooi dat je er nog in geslaagd bent een voltallig bestuur te formeren.

   

  Lofzang op Bea (melodie reünielied Obladi)

  Bea heeft echt hart voor de vereniging
  Doet heel veel en kent ook iedereen
  Bea houdt van samen en verbroedering
  Helaas voor ons gaat zij als voorzitter nu heen

  Heuvel op, heuvel af, lekker glijden, langlauf is een mooie sport
  Heuvel op, heuvel af, lekker glijden, langlauf is een mooie sport

   

  Bea hakt goed knopen door in het bestuur
  heeft voor iedereen een luistrend oor
  Bea deed haar taken grondig en vol vuur

  dus de vereniging die staat er heel goed voor.

   

  Bea hier, Bea daar, het is jammer,
  dat je niet meer blijven kan.
  Dank je wel, dank je zeer, voor je inzet,
  wij klappen voor je als één man.