• Update baanleggen: trainers testen de baan

  1 okt 2018
 • De trainers hebben zondag 30 september de baan getest en zijn enthousiast! 

   

  De trainers zijn over alle loipes en heuvels gegaan en konden nog enkele aanwijzingen geven om de puntjes op de 'i' te zetten.
  Zij hebben ook geposeerd met de nieuwe 'mooi weer' outfit. 

   

  Er zal deze week nog gewerkt worden aan de laatste details. Heb je nog tijd om te komen, mail dan naar activiteiten@langlauf.nl
  Martien zal je dan op de hoogte brengen wanneer hij op de baan is. 

  Hieronder info over de werkzaamheden.
   

  Inmiddels hebben we 2 nieuwe heuvels gecreëerd, opnieuw een spin op een verrassende plaats en een A-plus heuvel vanaf de "dijk". Daarnaast zijn bijna alle verbindingsloipes gelegd. Toch valt er zaterdag nog heel wat af te ronden: de skatebaan moet vastgelegd worden, diverse heuvels nog beter gericht en vastgezet, de biatlondoelen moeten gezet worden, de wasplaats ingericht en de mattenberging opgeruimd. Genoeg werk voor ca. 8 personen gedurende een uur of 5, of korter als we met meer mensen zijn.

   

   

   

  Stand van zaken 22 september: Het baanleggen vordert goed. Zondag 23 september kunnen we ons daarom een rustdag veroorloven. Dat komt goed uit met de wat mindere weersverwachting voor zondag. Dus woensdag 26 september overdag gaan we weer verder. En op woensdagavond, donderdag en zaterdag!

   

  Stand van zaken 16 september: De eerste 2 dagen baanleggen zitten erop. Zaterdag waren er ongeveer 8 mensen en zondag ongeveer 12 mensen om te helpen. Het weer is mooi: zonnig en droog. Dat werkt lekker. De contouren van de baan zijn al weer zichtbaar. Woensdag overdag gaan we weer verder. Zie onderstaand het schema. Ook op woensdagavond vanaf 19 uur kan je meehelpen! Dus kan je overdag niet, dan is de woensdagavond wellicht een mooi alternatief.

   

   

  De werkzaamheden worden dit jaar gecoördineerd door Irene van den Berg (baan@langlauf.nl) en Martien de Vries (via activiteiten@langlauf.nl). Jullie kunnen hen mailen om aan te geven wanneer jullie kunnen. In de kantine zorgen we voor koffie/thee/koek en in de weekenden voor soep. We hebben voldoende gereedschap/handschoenen, maar het kan praktisch zijn een extra platbektangetje voor het aantrekken van de tierips mee te nemen.

  In de kantine ligt ook een inschrijfformulier waarop je je kunt aanmelden. 

  Over de voortgang van het baanleggen zullen we regelmatig op de site rapporteren.

  Met elk uurtje hulp van jullie zijn we blij!!!