• 10 leden doen de Birkebeiner: 54 km in Noorwegen

  24 mrt 2018
 • 14 leden zijn op avontuur gegaan naar Noorwegen voor een gezellige langlaufvakantie. 

   

  En om in de omgeving van Lillehammer te langlaufen en/of te trainen voor de Birkebeiner. Dat is een tocht over 54 km, met ruim 1000 hoogtemeters. Deze tocht gaat van Rena naar Lillehammer. Hiervoor moesten ze eerst twee uur in de auto rijden naar Rena. 8 leden startten op vrijdag 9 maart om 9.15 uur in een temperatuur van -20. Wel met een stralende zon. Zij deden de Fredagsbirken, de recreantenversie van de Birkebeiner: minder druk, 1100 deelnemers die om de vijf minuten van start gingen.

   

  Rugzak
  Opdracht is om tijdens deze tocht een rugzak van minimaal 3,5 kilo te dragen. Dit staat symbool voor het koningskind dat van Rena naar Lillehammer gedragen werd en zo kon worden gered. Petra de Bruin overbrugde de afstand het snelst: 5 uur 43 minuten. Maurice Kruk, Niek de Koning, Cor en Do Witteman, Yvonne Bontekoning, Carin Aalbers, Marie-José Steenwinkel, Norbert Sedee en Wencke Kazemier slaagden er ook in de finish te bereiken!

   

  Wedstrijd
  Op zaterdag 10 maart was de wedstrijd. Hiervoor kwamen Stephan van Eijk en Elisabeth van der Steeg aan de start. Zij bereikten met hindernissen (autopech) Rena en startten achterin het veld van 8000 deelnemers. Stephan werd onderweg aangemoedigd door zijn clubgenoten en kwam in de fantastische tijd van 4 uur 11 minuten over de finish. Ook Elisabeth finishte.

  Prachtige tochten
  Na de wedstrijddagen waren er nog enkele dagen voor een paar mooie tochten. Kou en wind werden getrotseerd maar dat was het allemaal waard. Iedereen genoot van de prachtige omgeving en de supersneeuw.