• Maak kennis met Nordicwalken! Proefles op 7 september; cursus 14 september

  20 aug 2020
 • Nordicwalken is een heel actieve manier van wandelen. Daar waar bij het wandelen alleen de benen het werk doen, worden bij nordicwalken ook de spieren in het bovenlichaam gebruikt, vooral de borst-, schouder- en armspieren. Door het gebruik van de stokken gaan we actiever lopen, wordt het lichaam beter uitgestrekt, lopen we stabieler en kunnen we langere stukken lopen zonder moe te worden. Nordicwalken is een ideale manier om lekker actief in de buitenlucht aan de conditie te werken.

   

  Bij Langlaufvereniging Gouda worden korte cursussen gegeven  die ervoor zorgen dat we beter de stokken, en dus ook de armen, gaan gebruiken. Tevens worden er wekelijks voor leden nordicwalken -trainingen verzorgd op maandag- en woensdagavond vanuit de skihut, en wordt er maandelijks een tocht buiten Gouda georganiseerd (voor meer ervaren NW’ers). De wekelijkse trainingen staan onder leiding van een gediplomeerde instructeur; het lopen wordt gecombineerd met  coördinatie-oefeningen, tempowisselingen en rek- en strekoefeningen. Verder is het stimulerend en gezellig om met elkaar te lopen.

   

  Kennismakingsles op maandag 7 september 2020 aanvang 19.45 uur; duur 1 uur

  De kennismakingsles voor het nordicwalken vindt plaats op maandag 7 september 2020. Graag aanwezig om 19.30 uur voor uitdelen/aanpassen stokken.

  Locatie: de start is bij de skihut op het buitenterrein van het Groenhovenbad in Gouda, te bereiken via het parkeerterrein aan de Heuvellaan, het pad links om het zwembad volgen naar de skihut

  Trek gemakkelijk zittende kleding aan, stokken zijn aanwezig. De kennismakingsles gaat altijd door, ook als het regent (bij onweer schuilen we).

   

  Deelname aan een kennismakingsles nordicwalken kost  € 7,00.

  Graag aanmelden via cursus@langlauf.nl  (ook voor eventuele vragen).

   

  Cursus nordicwalken op maandag 14, 21 en 28 september 2020, aanvang 19.30 uur, duur 1 uur (bij minimaal 4 deelnemers)

  Het is handig om voorafgaand aan de cursus de kennismakingsles te hebben gevolgd, omdat dat de gelegenheid is om te ervaren of nordicwalken wat voor je is. Bij de cursus komen met name aan de orde de coördinatie van arm- en beenbeweging, de houding,  de stokvoering en stokafzet, zowel op vlak terrein/weg als heuvelachtig terrein. Bij de laatste keer cursus is het de bedoeling mee te lopen met de training nw van die avond met extra aandacht voor de techniek.

   

  Een cursus nw inclusief gebruik van nw-stokken kost  € 25 te pinnen voorafgaand aan de eerste les.

  Opgave onder vermelding van voornaam, achternaam, adres, woonplaats, geboortedatum en telefoonnummer bij cursus@langlauf.nl (ook voor eventuele vragen).