• Kom je ook nog helpen met baanleggen?

  16 sep 2019
 • Stand van zaken 20 september

   

  Op zaterdag 21 sepember hebben we om 13.00 uur het grootste deel van de baan gelegd, echter we zijn dan nog niet helemaal klaar.

  Daarom wordt er volgende week op de volgende dagen nog gewerkt:

  - maandag van 9.00 tot 13.00 uur.

  - woensdag van 19.00 uur en 21.30 uur.

  - donderdag van 9.00 tot 13.00 uur

   

  Stand van zaken 16 september

  Het baanleggen is al een paar dagen gaande. We zijn dit seizoen vroeg begonnen met het baanleggen. Tijdens het lustrum moet alles er tiptop bijliggen! Met een kleine groep hebben we op 12 en 13 september veel voorwerk verricht, zodat we op zondag met ruim 15 mensen al een heleboel banen en heuvels hebben kunnen neerleggen. We verwachten deze week (ook op de woensdagavond) met groepen van 6 á 10 man/vrouw alles te kunnen neerleggen. In het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 hopen we bijna alles in gereedheid te kunnen brengen, er valt dan nog veel te ti-rippen en vast te slaan. De laatste week worden dan de puntjes op de “i” gezet.  Dus: Als je nog een paar uur kan komen helpen: Erg welkom!

   

  Aankondiging

  Op zondag 15 september start het baanleggen. Altijd één van de meest intensieve klussen van het jaar, en ook goed om alvast in de stemming te komen voor het langlaufen. De werkzaamheden omvatten het uitleggen en vastzetten van ondermatten, het leggen van loipes en grote matten en verbinden met ti-rips, de opbouw van de biatlonbaan, de wasplaats, ed. Er zijn ook diverse lichte werkzaamheden.


  Werkschema
  We zullen op donderdag 12 en vrijdag 13 met een kleine groep voorbereidende werkzaamheden doen (ontmantelen van de mattenopslag, materiaal gereedzetten, en mogelijk al enkele baandelen uitleggen). Dit is mede afhankelijk van het weer en de toestemming van het zwembad. Het buitenzwembad is immers tot zondag 15 september geopend.

   

  Vanaf zondag 15 september ben je welkom om mee te helpen
  We verwelkomen je zondag 15 september graag tussen 9.30 en 15.00 uur om te helpen. We werken in de week van 16 t/m 20 september alle dagen door van 9.30 uur tot ca. 15.00 uur en op woensdagavond van 19.00 tot 21.30 uur. We hopen op zaterdag 21 september weer op een grote groep leden te kunnen rekenen. Daarna beslissen we over de verdere afwerking. De baan moet klaar zijn voor de lustrumviering van de vereniging op zondag 29 september.

  De organisatie is in handen van Martien de Vries en Irene van den Berg (baan@langlauf.nl). U kunt hen bereiken via het emailadres van Irene. Op de bar in de skihut ligt een intekenformulier. Alle hulp - ook voor enkele uren-  is welkom!