• Een heel goed en sportief 2023 gewenst!

  2 jan 2023
 • Op oudejaarsdag verzamelen zich ruim 55 sporters voor de Oliebollenrace, dit jaar georganiseerd door het evenemententeam: Petra Moret en Wouter van Driel. Er is een langlaufronde van 800 meter uitgezet (zonder de zwaarste afdalingen) en een nordic walking route door het Groenhovenpark. Die rondes worden afgewisseld met een aantal keren schieten met kruisbogen.

  Tussen 11 en 12 uur doen de deelnemers hun rondes, in eigen tempo. En langs de baan worden mandarijnenpartjes uitgereikt voor de nodige energie. Na afloop gezellig napraten in de Skihut, met heerlijke oliebollen, voor de liefhebbers aangevuld met een glaasje Glühwein of een chocomel. En voor al onze onmisbare vrijwilligers een welverdiend presentje.

   

  Tijdens dit samenzijn houdt voorzitter Martien de Vries namens het Bestuur een korte toespraak:

  “Fijn dat we na 2 Coronajaren met beperkingen weer wat dichter bij elkaar Oud en Nieuw kunnen en willen vieren. Wij kijken als Langlaufvereniging terug op een heel goed jaar en beseffen ook hoe goed we het hebben ten opzichte van mensen die getroffen zijn door geweld in de wereld of het slecht hebben door andere slechte economische of persoonlijke omstandigheden.

  Dit najaar hebben we meer cursussen, clinics en trainingen kunnen organiseren dan ooit en dat danken we dan vooral aan de centrale mensen hierbij: de cursusadministratie en de trainers. We hopen dat we nog jaren op hun inzet mogen rekenen en wat fijn dat ook nieuwe trainers zich aandienen.

  Een jaarwisseling leent zich ook goed om al onze vrijwilligers in het zonnetje te zetten. We kunnen niet zonder mensen die de baan leggen en opruimen, mensen die onderhoud plegen aan Skihut en materiaal, de skishoppers, de schoonmaakploeg en de gastvrouwen/gastheren. Zij doen dit allen om goede omstandigheden te creëren voor het sporten, en niet alleen langlaufen maar ook voor het rolskiën, het nordicwalken, het fietsen, mtb-en en gravelen. Met al die takken van sport plus de conditietraining zijn wij het hele jaar actief.

  Bij het langlaufen bereiden velen zich voor op een sportieve vakantie in de sneeuw - we hopen dat er nog veel sneeuw gaat vallen in de wintersportgebieden - en wensen hen een mooie tijd toe.

  Voor de vrijwilligers hebben we tot slot een presentje samengesteld uit het assortiment van de Wereldwinkel, een kleine bijdrage van ons aan een eerlijke, duurzame en vredige wereld. Geniet er van en tot slot: Allen een heel goed, gezond en sportief 2023”.