• Een sportieve wintertriathlon!

  15 dec 2018
 • De wintertriathlon is dit jaar weer goed verlopen. Het was rustig weer net boven 0 graden met af en toe een zonnetje en af en toe een koude wind. Voor de deelnemers aan de wintertriathlon was het mooi weer. Alle vrijwilligers die hielpen met de wedstrijd moesten zich echt warm aankleden om niet al te koud te worden.

  Dit jaar hebben we voor het eerst met de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) deze wedstrijd georganiseerd. Dat maakte het karakter van de wedstrijd iets officiëler. En daardoor kregen we ook wat nieuwe deelnemers die via de NTB op deze wedstrijd werden geattendeerd. Leuk om nieuwe mensen te mogen ontvangen en we hopen natuurlijk dat ze volgend jaar terugkomen bij ons.

  We begonnen met hardlopen. De deelnemers aan de lange afstand mochten 7 rondjes van 600 meter doen en de deelnemers aan de korte afstand 5 rondjes. Daarna 3 of 2 ronden van 5 km mountainbiken en tenslotte 10 0f 5 ronden van 600 meter langlaufen.

  Martin Vermeer, triatleet en nieuw lid van onze vereniging, won de lange afstand bij de heren in een tijd van 1 uur 46 minuten en 18 seconden. Bij de vrouwen op de lange afstand was Martine Tap het snelst in een tijd van 2 uur 22 minuten en 11 seconden.

  Op de korte afstand won Albert Cool bij de heren en Ulla de Wreede bij de dames.

  Klik hier voor de uitslagenlijst.

  De prijzen die bij de prijsuitreiking werden uitgereikt, zijn beschikbaar gesteld door Outdoor Gouda.