• Eerste open dag groot succes ondanks corona

  4 okt 2020
 • In deze tijd is het toch maar afwachten wat de belangstelling zal zijn voor het langlaufen. Maar omdat de open dag dit keer op inschrijving was, zagen we de afgelopen weken de belangstelling steeds groeien en eigenlijk waren we bijna helemaal volgeboekt!

   

  Het was een prachtige dag. ’s Ochtends was de belangstelling al verrassend groot voor de seizoensopening voor de leden. Iedereen snakte naar de baan en er naar elkaar eindelijk weer te zien. Er waren extra tenten opgezet voor de ontvangst, kleedruimte en koffie. Het was gezellig druk en iedereen had er veel zin.

   

  En tegen twaalven druppelde het binnen voor de proeflessen. Kleine groepen van 6, meer tijd tussen de groepen, en maximaal 2 groepen tegelijk. Voldoende ruimte op de baan voor iedereen om veilig samen te sporten. Er waren 10 groepen die om de 20 minuten startten vanaf 12 t/m 15 uur. Bij ontvangst handen ontsmetten en pinnen, daarna skimateriaal ophalen en buiten de skischoenen aantrekken en spullen neerzetten. En na afloop het materiaal in containers en bakken achterlaten. De skishoppers ruimden dat dan netjes op.

   

  En dan nog even koffie drinken, foldertje of magazine meenemen en nog even langs de cursusadministratie binnen voor meer informatie over de verdere cursusmogelijkheden. Er waren bijna 60 langlaufers, niet minder dan vorig jaar, en nog een aantal rolskiërs en nordic walkers. Een veelbelovend begin van het nieuwe seizoen!

   

  Klik hieronder op een foto voor een volledige en grotere foto.