• Feestelijke afsluiting van het jaar

  31 dec 2023
 • Er hadden zich wel wat mensen van tevoren opgegeven voor de eindejaarsactiviteit, maar zo’n enthousiaste opkomst was wel bijzonder. Petra had een heel bijzonder Zweedt-spel bedacht waaraan zowel langlaufers als nordic walkers konden meedoen. Maar eerst natuurlijk de warming up onder leiding van Wendy.

   

  Iedereen verspreidde zich in tweetallen over de baan. Er waren dertig vragen uitgezet over het terrein, je begon bij de vraag met je eigen startnummer, moest terug met het juiste antwoord naar de jury en dan door naar de volgende vraag. Het krioelde over de baan van mensen op zoek naar de volgende vraag: weet jij waar nummer 19 is? Ik kan nummer 23 niet vinden! Bij welke vraag sta jij nu?

  Iedereen ging fanatiek op zoek om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. Bijna ongelukken, spookrijden, toch van de verboden heuvels af, stiekem luisteren naar het antwoord van je voorganger: alles werd uit de kast gehaald om aan een antwoord te komen. Sommige vragen waren best moeilijk, voor slimmeriken is Google dan your best friend.

   

  Na een uur ging de fluit en was het tijd voor de eindejaarsborrel. De Skihut stroomde vol met nog meer mensen. De mooie oliebollen waren geliefd, daar moest je snel bij zijn. Een korte toespraak van Marcoline, de prijsuitreiking door Petra en de felicitaties voor de trainers die geslaagd waren voor hun examen.

  En daarna een toast op het nieuwe jaar, met een lekker glaasje glühwein of alcoholvrije bubbels. En voor de vele vaste vrijwilligers een kerstpakket met een duurzame mok en een gloednieuwe design-buff.

  Het was een mooi en goedbezocht samenzijn met veel actieve leden, fijn om het jaar zo samen feestelijk af te sluiten, in het vooruitzicht van mooie langlaufreisjes.

   

  (Klik op een foto voor een vergroting)