• Fiets- en wandelweekend Lage Vuursche. Ga je mee?

  20 mei 2019
 • Van 21 tot en met 23 juni is het fiets- en wandelweekend naar Het Koos Vorrinkhuis (Nivonhuis) in Lage Vuursche. De fietsgroep vertrekt op vrijdag 21 juni om 9.30 uur vanaf Gouda en fietst waarschijnlijk met een kleine omweg naar Lage Vuursche, ca. 95 á 100 kilometer. Op zondag via een andere route terug, rond 16.30 uur verwachten we terug te zijn. Het is ook mogelijk dat een deel van de fietsers een kortere route aflegt van ca. 60 km. Beide routes gaan via de prachtige natuur door oostelijk Zuid Holland, mogelijk een stukje Noord Holland en westelijk Utrecht.

  Op zaterdag gaat een deel van de groep fietsen, een ander deel wandelt door de prachtige natuur die direct vanuit het huis te bereiken is. Later in de middag eten we met z’n allen gezamenlijk. Op zaterdagavond zullen we de gebruikelijke LLV midzomer-wandeling doen vanuit het huis. Een mooie gelegenheid voor mensen die alleen aan de dagtocht of de avondtocht  mee willen doen om naar Lage Vuursche te komen. Vertrek wandeltocht overdag ca. 10.30 uur en ’s avonds om 20.00 uur.  

  Er zijn al 8 kamers voor 2 personen gereserveerd in het huis. Bij meer deelnemers wordt aanvullend accommodatie geboekt. We regelen bagagevervoer van en naar Gouda.
  De kosten voor overnachting bedragen ca. € 50,00 pp, mede afhankelijk van huur lakenpakket, toeslagen voor 1 persoonskamer, ed.

  Opgeven voor het weekend bij Martien de Vries of via activiteiten@langlauf.nl, bij voorkeur vóór 22 mei.

  De fietsgroep heeft al enkele voorbereidingstochten gereden, mensen met een goede conditie kunnen aan de laatste fietstochten deelnemen (zie elders op website)

   

  De locatie

  Het Natuurvriendenhuis staat in 3 ha bos en bestaat uit een slaapvleugel en verder drie zalen en een grote keuken. De slaapvleugel heeft 100 bedden verdeeld over twee verdiepingen. Er zijn 2, 3, 4 en 5 persoons-kamers. Verder heeft het huis een grote keuken, goed sanitair en twee verblijfsruimtes met een eigen terras en één zonder terras. Het huis is geheel rookvrij en niet toegankelijk voor huisdieren met uitzondering van hulphonden. Het gebouw is rolstoel toegankelijk.

  Zie voor informatie over het huis:

  Natuurvriendenhuis Koos Vorrink

  Koudelaan 16
  NL ?? 3749 AM  Lage Vuursche (gemeente Baarn)

  Tel:        088 099 09 63  / 035 666 83 05  (receptie)
  Email:   receptie.koosvorrinkhuis@nivon.nl
  Web:     www.koosvorrinkhuis.nl
  GPS:     52.176547  /  5.213262

  Bereikbaarheid Koos Vorrinkhuis (Openbaar Vervoer)

  Het huis ligt aan de Koudelaan net buiten het kleine dorp Lage Vuursche (op 600 meter) . Het verharde gedeelte van de Koudelaan begint in het dorp. In het dorp is de bushalte van lijn 59, (Station Hilversum ??  Zeist Busstation). Deze bus rijdt niet op zondag. Als u de trein neemt kunt u ook naar station Hollandsche Rading gaan. Daar kunt u een OV-fiets huren of ongeveer 4 km lopen. Informatie OV:  9292OV.nl .

  De kamers

  De kamers zijn eenvoudig ingericht. Elke kamer heeft twee of meer bedden. Verder is er in elke kamer een wastafel met warm en koud water en een kast. Sanitair (wc en douches) bevindt zich op de gang. Twee van de kamers zijn geschikt voor mindervaliden. Er is een invalidentoilet met douche aanwezig.