• Langlaufvereniging in de media

 • AD Groene Hart: In weer en wind hardlopen, mountainbiken en langlaufen - december 2019

  De wintertriatlon in Gouda was met kou, stevige wind en slagregens een ware Hollandse wintersport. "Dit weer hoort er ook wel een beetje bij".

   

  Klik op bijgaande foto of op AD Groene Hart.

 • Zappsport: the battle biatlon - november 2019

  De teams van Ron en Britt moeten alles uit de kast halen om deze battle te winnen. Biatlon staat dit keer centraal, een langlaufwedstrijd waarbij ook op bepaalde doelen geschoten moet worden met een geweer. Van toplanglaufers Stephan van Eijk en Tosca de Wit leren de ploegen op de lange latten te staan en om te schieten. Daarna is er een spannende finale. Het verslag wordt gedaan door de legendarische sportcommentator Evert ten Napel.

 • Vlog Ta Jaloe - januari 2019

  Wat doen tata’s als het niet voldoende sneeuwt in eigen land? Dan bouwen ze hun eigen langlaufbaan op een weiland. Of het een sport is voor Ta Joela? Check het nu in de aflevering! 

   

  Wil je de korte blooperversie, klik dan hier!

   

 • Trouw: Buitenmens - december 2018

  We zitten al veel te vaak binnen dus Trouw gaat lekker naar buiten. Welkom bij het langlaufparadijs van Gouda.

  Klik hier voor het artikel in Trouw.

 • NRC: Vrij - december 2018

  NRC laat zien hoe we uit de sleur breken. Deze week langlaufen.

  Klik hier voor het artikel in NRC (in de PDF-reader kwartslag naar links draaien).

 • Weblog Nederlandse Skivereniging - december 2017

  Je hebt skihallen, maar een andere manier om je voor te bereiden op het wintersportseizoen is de langlaufbaan van Gouda. Op de plek waar gasten van het Groenhovenbad 's zomers liggen te zonnen ligt de grootste langlaufbaan van Nederland. Op een parcours van 2 kilometer zijn talloze heuvels en hellingen aangelegd om het wintersportgevoel er helemaal in te brengen. Via de Langlaufvereniging Gouda kun je hier een dagje naartoe en er zijn lessen te volgen. Ik nam er een kijkje.

   

  Bekijk het filmpje door de Nederlandse Skivereniging!