• Jeugd

 • De langlaufvereniging laat ook de jeugd graag kennismaken met langlaufen. Sommige jeugdleden vonden langlaufen zo leuk dat zij meededen aan de Nederlandse jeugdkampioenen en in hun categorie ook wonnen!


  Vanaf 8 jaar kunnen kinderen deelnemen aan speciale jeugdlessen waarin op een meer speelse manier les wordt gegeven. We streven ernaar lessen van ouders en kinderen parallel in te plannen. Indien gewenst kunnen kinderen en ouders ook gezamenlijk les krijgen, vraag naar de mogelijkheden. Deze lessen gaan door als er minimaal zes deelnemers zijn.

  Jeugdcursus

 • Scholen

  De langlaufvereniging organiseert veel activiteiten om jeugd kennis te laten maken met de langlaufsport.

   

  Zo komen in oktober en november op dinsdag en donderdagochtend lagere schoolklassen langs voor een kennismakingsles. Kinderen van groep 6 en 7 van scholen in Gouda Noord komen 1 uur langlaufen, waarbij ze op een speelse manier kennis maken met de sport.

  Vervolgens kunnen ze zich opgeven voor naschoolse lessen op 3 woensdagmiddagen om in wat kleinere groepen wat meer te leren.

   

  Tevens wordt elk jaar in de herfst- en kerstvakantie een LanglaufInstuif georganiseerd waar kinderen van 8 t/m 12 jaar vanuit heel Gouda naartoe komen om gedurende 2 uur les te krijgen en zelf te oefenen.


  Bij al deze activiteiten werken we nauw samen met Sport.Gouda en Brede School Gouda en krijgen we hulp van stagiaires van het ID-College, leergang Sport en Bewegen.