• Jeugdinstuif in de herfstvakantie: afgelast

  10 okt 2020
 • Dit evenement is vanwege de nieuw aangekondigde coronamaatregelen afgelast.

   

   

  Donderdag 22 oktober van 10 tot 12 uur organiseert Langlaufvereniging Gouda een langlaufinstuif voor de jeugd van 8 t/m 12 jaar uit de Goudse regio. Bij voldoende aanmeldingen is er ook ’s middags een instuif.

   

  Langlaufen is jezelf op langlaufski’s voortbewegen in de sneeuw. Bij de klassieke techniek ‘loop’ je als het ware in de loipe. Met stokken ondersteun je de afzetbeweging van je benen waardoor je gaat glijden.

  Bij biatlon is het de kunst om met de hoge hartslag van het langlaufen jezelf in bedwang te krijgen om gericht te kunnen schieten, liggend en staand. We hebben lasergeweren en kastjes waarop gericht kan worden.

   

  De instuif bestaat uit 2 delen:

  Het eerste uur ga je leren Langlaufen en schieten met lasergeweren voor de Biatlon. Langlaufen doe je op echte ski’s en je leert ook van kleine heuvels afdalen. 

   

  Daarna een wedstrijd, ook in 2 delen:   

  2 rondes Langlaufen en 2 rondjes Biatlon, met na een half uur de wissel.

  Bij biatlon ga je eerst 4 x liggend met een lasergeweer schieten op een doel en vervolgens een langlaufrondje, en daarna staand schieten en afsluiten met 2e langlaufrondje.

  Voor elk gemist schot 10 seconden straftijd!

  De gezamenlijke eindtijd van de 2 onderdelen levert de winnaar op.

   

  Materiaal (schoenen/ ski’s / lasergeweren) wordt beschikbaar gesteld door de vereniging.

  Zelf meenemen:

  Trek makkelijke kleding aan, armen en benen moeten bedekt zijn.

  Dus een lange broek en een shirt of jack met lange mouwen en het dragen van handschoenen (of wanten) is verplicht. Geen plastic handschoenen, maar gewoon van stof, die je ook in de winter draagt.

    

  Kosten deelname instuif en wedstrijd: € 5

  Check onze video van Zappsport hieronder en DOE MEE met THE BATTLE!!!