• Nóg meer kaarten vrije trainingen: lekker zelf trainen!

  21 nov 2020
 • Aan het eind van vorig langlaufseizoen staken de trainers van Langlaufvereniging Gouda zoals altijd de koppen bij elkaar. Om te evalueren en om nieuwe plannen te bedenken.

  Een van de plannen heette trainingskaarten. In antwoord op de vraag: hoe kunnen we individuele sporters op de baan zo goed mogelijk faciliteren?, kwamen we hierop uit. Wie had gedacht dat dit zo actueel zou worden..

   

  Langlaufen met een opdracht
  De eerste kaarten voor vrije trainingen zijn nu beschikbaar!

  Ze zijn vrij te gebruiken op de baan. De kaarten staan op de bar in de map: kaarten vrije training. Je haalt er de kaarten uit waar je mee aan de slag wilt en stopt ze aan het eind van je activiteit weer terug. Er zijn kaarten voor ieder wat wils: warming-up, cooling down, intensieve trainingen en techniek trainingen, trainingen met materiaal, vlakke en heel heuvelachtige trainingen. We werken nog aan uitbreiding van de trainingen, onder andere  voor kracht, coördinatie en balans. Er zijn nu al in totaa 15 kaarten voor een techniektraining.


  Kies hoe intensief je traint
  Er staat op beschreven hoe heuvelachtig het parcours is (aangeduid met heuvels). Ook kan je zien hoe intensief wij verwachten dat de training is (met zweetdruppels). De duur varieert van 10 minuten tot een half uur. Waar de oefening is op de baan staat bovenaan beschreven. Een plattegrond staat op de achterkant.  

   

  Heb je vragen of suggesties, laat het één van de trainers weten!

   

  Veel plezier en succes!

  De trainers Langlaufvereniging Gouda