• Coronaproof vrij trainen met trainingskaarten

  31 dec 2020
 • In antwoord op de vraag: hoe kunnen we individuele sporters op de baan zo goed mogelijk faciliteren?, kwamen de trainers uit op trainingskaarten. Dit was eind van vorig langlaufseizoen. Wie had gedacht dat dit zo actueel zou worden...

   

  Langlaufen met een opdracht
  De eerste kaarten voor vrije trainingen zijn nu beschikbaar! Ze zijn vrij te gebruiken op de baan. De kaarten staan op de bar in de map: kaarten vrije training.

  Je haalt er de kaarten uit waar je mee aan de slag wilt en stopt ze aan het eind van je activiteit weer terug. Er zijn kaarten voor ieder wat wils: warming-up, cooling down, intensieve trainingen en techniek trainingen, trainingen met materiaal, vlakke en heel heuvelachtige trainingen. We werken nog aan uitbreiding van de trainingen, onder andere  voor kracht, coördinatie en balans.


  Kies hoe intensief je traint
  Er staat op beschreven hoe heuvelachtig het parcours is (aangeduid met heuvels). Ook kan je zien hoe intensief wij verwachten dat de training is (met zweetdruppels). De duur varieert van 10 minuten tot een half uur. Waar de oefening is op de baan staat bovenaan beschreven. Een plattegrond staat op de achterkant.  

   

  Heb je vragen of suggesties, laat het één van de trainers weten!

   

  Veel plezier en succes!

  De trainers.