• Leuk hoor, dat skaten!!!

  19 dec 2022
 • De condities waren natuurlijk perfect afgelopen zondag om 9 uur. Min 5 graden, gevoelstemperatuur min 8, met een langlaufbaan onder de rijp. En 8 enthousiaste diehards, met 5 laagjes aan, wollen lange onderbroeken en toch nog koude handen! Onder enthousiaste leiding van Yvonne en assistent Stephan gingen wij de uitdaging aan van een skateclinic. Niet al te hoge verwachtingen want de proefles vorig jaar was best lastig.

   

  We begonnen in het gras met de lady-, sorry, coach-step. Beetje omhoog, beetje omlaag, stokinzet om-en-om. En kijk, het gleed warempel een beetje. En op de matten gleed het nog een beetje beter.

  Daarna de klimpas, dubbelstok bij elke tweede pas. En je krijgt ineens de echte glijsensatie: een lange glijpas en je voelt de vooruitstuwing door het stokgebruik.

  De 1 op 1 skatepas, dubbelstok bij elke pas, maakte de groep wat onrustig, dat vele stokgebruik was wel heel veel gevraagd van het coördinatievermogen in dit leerstadium. Maar bij heuvelop komt hij goed van pas was de ervaring.

  Na een parcoursje op de mooie uitgebreide nieuwe skatebaan, waar we alle technieken nog eens konden toepassen inclusief ook de skatebocht, is voor je het weet de les dan al weer om.

   

  Verder oefenen in de sneeuw was het devies, de basisvaardigheden daarvoor heb je nu opgedaan. En dat gaan we zeker doen! Iedereen was enthousiast, wel lastig, maar die glijsensatie, daar doe je het voor. Volgend jaar misschien toch maar die cursus doen . . .