• Mooi weer bij het fiets- en wandelweekend in Lage Vuursche

  24 jun 2019
 • Er zijn vele wegen die naar Lage Vuursche leiden. Zo bleek dit weekend maar weer. Van 21 - 23 juni was het jaarlijkse fiets- en wandelweekend. En dit jaar verbleven we dus in het Koos Vorrinkhuis in Lage Vuursche. Verschillende fietsgroepjes met verschillende routes gingen op weg naar Lage Vuursche. Anderen gingen met de auto of met het openbaar vervoer. Het was maar net wat het beste uit kwam.

  Op vrijdagavond ging de hele groep pannenkoeken (of iets anders) eten in de Bosrand. En zaterdag verspreidde het gezelschap zich. Er was een fietsgroep, een wandelgroep en mensen die het wat kalmer aan deden met een kleine wandeling. De fietsgroep deed een rondje naar Spakenburg, waar uiteraard volop vis kon worden gegeten en de wandelgroep genoot van het mooie bos rondom Lage Vuursche. Na het avondeten, dat door een kookgroep prima was klaargemaakt, was er de midzomerwandeling in de bossen. En natuurlijk was er ook nog het WK-vrouwenvoetbal dat menigeen niet wilde missen.

  Zondagmorgen, na het ontbijt was het al weer tijd om te vertrekken. En toen bleek maar weer dat er ook vele wegen (en manieren) zijn om in Gouda terug te komen.

  Het hele weekend was goed georganiseerd en het was ook heel gezellig om met elkaar actief te zijn en daarna bij te kletsen. Ook het weer kon niet beter. ’s Avonds nog korte broeken weer als je dat wilde. En de fietsers hadden zowel op de heen- als de terugweg de wind grotendeels in de rug!

   

  Mirjam Steenbergen was voor het eerst mee met het weekend. Zij heeft een verslagje gemaakt over het weekend. Hieronder volgt haar verslag:

                           

  Weekend Lage Vuursche

  Van 21 juni t/m 23 Juni was het fiets/wandelweekend van de Langlaufvereniging. Dit jaar ging de reis naar Lage Vuursche waar we overnachten in het Nivonhuis Koos Vorrink. Ik ging voor het eerst mee. Vrijdag 21 juni moest ik nog werken maar zaterdagochtend ging ik samen met Marion op de fiets naar Bodegraven om van daaruit de trein te pakken naar Lage Vuursche zodat wij toch op tijd waren om met het dagprogramma mee te kunnen doen. Bij station Hollandsche Rading uitgestapt waar Bea en Paul ons met de fiets kwamen ophalen. Na de koffie was het tijd voor het programma dat bestond uit wandelen of fietsen. Ik nam deel aan het fietsen, de route ging naar Spakenburg/Bunschoten waar we na een terrasje en een broodje vis te hebben gegeten via Amersfoort weer terug gingen naar Lage Vuursche. Een mooie tocht van ong 60 km. Eenmaal terug even tijd voor jezelf en dan aan de slag in de gezamenlijke keuken  om een pastamaaltijd voor ons allen te maken. ’S Avonds stond de traditionele midzomeravondwandeling op het programma die in de bossen en omgeving van Lage Vuursche/Nivonhuis werd gehouden. Zondag was de laatste dag die bestond uit het naar huis fietsen, niet rechtstreeks maar met een omweg. Weet niet meer precies welke plaatsen we allemaal hebben aangedaan, was zo intensief bezig om iedereen bij te houden maar Baarn, Hilversum, Abcoude, Loosdrechtse Plassen, Nieuwkoopse Plassen, de Hoef, Waver, Zwammerdam zijn plaatsen die ik volgens mij voorbij heb zien komen. {Ha,Ha} Gelukkig voor mij waren er ook nog stopplaatsen zodat ik even op adem  kon komen. Na ong 90 km kwamen we aan op de parkeerplaats in Gouda waar er afscheid van iedereen werd genomen.

  Super fijn weekend, goed georganiseerd en waar ik met plezier op kan terugkijken !!