• Nieuw deze zomer: maandelijkse rondwandeling door het Groene Hart

  9 mrt 2024
 • We kennen al de maandelijkse nordic walkingtochten op zondag van een km of 10. Maar we willen nu ook elke maand op zaterdag een rondwandeling van een km of 15 gaan doen op het Groene Hartpad. Het Groene Hartpad is een wandelpad van ruim 200 kilometer dat je meeneemt door het prachtige landschap van het Groene Hart langs pittoreske dorpjes, weidse polders en waterrijke gebieden: GroeneHartpad.nl

   

  Vorig jaar is de fraaie, vernieuwde wandelgids van het Groene Hartpad uitgekomen, deze bevat nu ook 12 rondwandelingen verspreid over het pad en deze willen we gaan lopen. De eerste 6 rondwandelingen zijn:

   

  Rondwandeling vanuit Linschoten: Linschoten en Montfoort 13,1 km

  Rondwandeling vanuit Willeskop: Willeskop en Polsbroek 18,2 km

  Rondwandeling vanuit Stolwijk: Krimpenerwaard 18,1 km

  Rondwandeling vanuit Nieuwerkerk aan de IJssel: Hitland en Schollebos 17,4 Km

  Rondwandeling vanuit Rotterdam: Rotte en Kralingse bos 9,9 Km

  Rondwandeling vanuit Schipluiden: Vlaardingervaart en Abtswoude 14,8 km

   

  Heb je interesse om mee te doen stuur dan een mail met naam en mobiel telefoonnummer naar pr@langlauf.nl dan weten wij of er voldoende belangstelling is en nemen we je op in een groepsapp. De afstanden zijn 15 tot 18 km, het gemiddelde tempo is 4 /4,5 km per uur, dus je moet wel een uur of 4 kunnen lopen. Dirk Rompel organiseert de wandeltochten, hij is ook betrokken bij het Groene Hartpad.

   

  De wandeltochten zijn maandelijks vanaf april t/m september. We starten op zaterdag om 10 uur vanaf een parkeerplaats aan het begin van de route, daar eindigt de wandeling ook. Het is meestal binnen de 30 minuten rijden vanaf de vereniging.

  Er is niet altijd horeca, dus neem zelf brood en koffie/thee mee en uiteraard goede wandelkleding en -schoenen en een verrekijker, want er zitten veel vogels! Onderling kan je afspreken om eventueel samen te rijden.

   

  De data zijn:

  Zaterdag 13 april, 11 mei, 15 juni, 13 juli, 10 augustus en 14 september.

   

  Aanmelden: pr@langlauf.nl