• Nieuwjaarswens bestuur

  1 jan 2021
 • Het Bestuur van Langlaufvereniging Gouda wenst jullie allen een heel goed 2021 toe!

   

  Hoe bijzonder was 2020: Het winterseizoen 2019-2020 kon nog vrijwel normaal worden afgerond: in alle rust de baan opruimen en daarna tot 10 maart nog diverse klussen rond de skihut. Al snel werden veel activiteiten onmogelijk. Geen fietstochten, niet rolskiën, en later ook lang geen trainingen op de maandag- en woensdagavond. Met de online-trainingen probeerden de trainers de vaste deelnemers aan de trainingen van die avonden te bereiken. Leuk om te doen en ook leuk om te volgen. Maar niet altijd gezellig!

   

  Velen bleven gelukkig goed in conditie. Dat was ook te merken toen we vanaf juni de trainingen weer konden hervatten. Tijdelijk, in oktober werden we weer beperkt. De baan was gelukkig wel weer gelegd, Cor(Witteman)onaproof zoals dat in de wandeling ging heten. De inloopbanen verder uit elkaar, de aorta ruimer, geen skatebaan omdat er meer inloopbanen moesten komen. Al snel werd duidelijk dat de lesgroepen dit jaar kleiner moesten zijn, maximaal 4 personen. Trainingen konden gelukkig wel met meerdere kleine groepjes doorgaan. Veel geïmproviseer voor de trainers, maar steeds slaagden ze erin een mooi programma te draaien. Voor vrij langlaufen werd de dinsdagmiddag ook opengesteld, mede mogelijk omdat vrijwel alle schoollessen niet door konden gaan.

   

  Genoeg over 2020, we kijken vooruit! We hopen nog een korte derde serie lessen en clinics te kunnen draaien, er is veel belangstelling voor, de baan blijft ook een week langer open dan eerder gepland. We hopen ook snel weer de avondtrainingen op te kunnen pakken en natuurlijk de zomeractiviteiten als rolskiën, skiken, fietsen, mtb-en. We hopen velen weer aan te kunnen treffen, niet gehinderd door beperkende regels, laten we vooral kijken wat wél kan.

   

  We wensen allen ook een goede gezondheid toe. Een vereniging die al 36 jaar bestaat met veel trouwe leden krijgt nu te maken met mensen die moeten afhaken. Er ontvielen ons helaas ook enkele leden van het eerste uur. Anderen uit die groep doen gelukkig nog steeds actief mee, als sporter, vrijwilliger of deelnemer aan activiteiten. We zijn ook blij met de ruim 70 vrijwilligers die de vereniging telt, mensen die helpen bij klussen, de schoonmaak, het baanleggen en -opruimen, het groen rond de skihut, het gastheerschap in de kantine, de skishoppers, de cursus- en ledenadministratie en natuurlijk ook de trainers! Ook onder de nieuwe leden van dit seizoen zien we weer vele potentiële vrijwilligers, we horen dat nieuwe leden zich snel thuis voelen bij ons.

   

  Bij vooruitkijken hoort ook plannen maken voor het nieuwe seizoen. In ieder geval zullen de activiteiten die gepland waren met steun van de NSkiV en de Gemeente Gouda worden voortgezet: meer participatie door jeugd uit Gouda en omgeving, meer aandacht voor de uitvoering van wedstrijden, ook streven naar participatie van deelnemers met een lichte handicap. Trainers gaan zich beraden over de mogelijkheid om naast de klassieke langlauftechniek ook het skaten op de baan een impuls te geven.

   

  Genoeg dus om samen aan te werken. Nogmaals allen een heel goed 2021!

   

  Het Bestuur,

  Martien, Do, Wim, Dirk, Irene, Petra en Stephan

 • Bestuur (zonder Wim)

 • Kadootje vrijwilligers

 • Uitreiking kado

 • Online trainingen

 • Trainen met opdrachten in tweetallen