• Nederlandse Kampioenschappen 2020 St Ulrich

  29 jan 2020
 • Zaterdag 1 februari 2020: 25 km vrije stijl.

  Opnieuw zijn Rick Hoenderop en Tosca de Wit beiden 1e geworden. Het was prachtig weer en na een nacht met vorst was het parcours ijzig en hard. Dat maakte dat er toptijden gemaakt werden. 

  Bij de dames werd verder van onze vereniging Anja Verdiesen 5e. Bij de heren werd Albert Cool 17e en Pascal van der Plas 29e. Bij de jeugd werd Helmer 2e van de jongens onder de 15 jaar. Voor alle uitslagen van de 25 km klik hier.

   

   

   

  Klik hier voor een uitgebreider verslag.

   

  Donderdag 30 januari 2020: 10 km klassiek

  In de nacht van woensdag naar donderdag is ca. 30 cm sneeuw gevallen. Dus er moest hard aan getrokken worden door de sneeuwploeg om het wedstrijdparcours goed geprepareerd te krijgen. Maar uiteraard lukte dat! De mist was ongeveer verdwenen en de zon kreeg steeds meer de overhand toen de wedstrijd begon. Ook bij de 10 km klassiek werd Rick Hoenderop eerste bij de heren. Bij de dames werden respectievelijk Tosca de Wit, Nicole de Wit en Anja Verdiesen de nummers 1,2 en 3. Een mooie prestatie!

  Van onze leden werd verder bij de dames Harte Hooijbergh 18e en Bea Marsman 19e. Bij de heren werd Albert Cool 14e, Pascal van der Plas 17e, Edwin Valentijn 19e en Paul Huurdeman 25e. Bij de jongens onder 15 jaar werd Helmer Hooijbergh 3e.

  Klik hier voor een uitgebreid verslag van de NSkiV van de 10 km klassiek en alle uitslagen.

   

  Woensdag 29 januari 2020: 7,5 km vrije stijl.

  De NK-kampioenschappen zijn weer gestart. Bij de  7,5 km heren werd Rick Hoenderop eerste en bij de vrouwen werd Femke Kramer (16 jaar) eerste. Femke had van iedereen de 3e tijd, dus ze was sneller dan nr. 3 bij de heren. Een formidabele prestatie. Dit jaar doen er relatief weinig leden van LLV Gouda mee. Dat neemt niet weg dat het een prestatie is, zeker gezien de zware condities. Er lag veel losse sneeuw op het parcours. Het parcours was prima geprepareerd, maar het bleef licht sneeuwen en die nieuwe sneeuw maakte het tot een zwaar parcours.

  Van onze leden was bij de heren Albert Cool 19e, Helmer Hooijbergh 27e, Pascal van der Plas 28e en Edwiin Valentijn 29e. Bij de dames werd Tosca de Wit 2e, Anja Verdiesen 6e en Harte Hooijbergh 17e. Bij de jongens onder de 15 jaar werd Helmer Hooijbergh 3e.

  Kijk hier voor een uitgebreid verslag van de NSkiV van de 7,5 km vrije stijl en alle uitslagen.