• NK wedstrijden bij Noords Festival

  23 jan 2019
 • Zaterdag 26 januari 2019

  Het waren zware omstandigheden voor de 25 km NK vrije stijl marathon. Vanaf ’s ochtends vroeg sneeuwde het al behoorlijk en de wind was erg koud.

  Rick Hoenderop haalde zijn 3e titel van deze week binnen en Anna van der Rhee haar 2e. Bij de mannen completeerden Machiel Ittmann (2e), meervoudig oud Nederlands Kampioen, en Einar Visser (3e) het erepodium.

  Anna Chernilovskaya werd tweede bij de dames en Nicole de Wit eindigde op de derde plaats.

  Bij de heren werd verder Stephan van Eijk 13e (3e leeftijdscategorie), Albert Cool 22e (1e leeftijdscategorie), Edwin Valentijn 29e, Pascal van der Plas 30e en Arnold van Varik 33e.
  Zie verder op de website van de NSkiV voor een mooi verslag en alle uitslagen.

   

  Donderdag 24 januari 2019

  Vandaag de 10 km Nederlandse Kampioenschappen bij het Noords festival in St. Ulrich am Pillersee. En de funrace: run, run, ski, ski.Bij het ontbijt begon het licht te sneeuwen. Lichte paniek of nu de goede wax er wel op zat! Het werd desondanks een leuke wedstrijd!

  De 10 km levert een tweede NK-titel op voor Rick Hoenderop. Van LLV Gouda werd Stephan van Eijk 8e  (2e in zijn leeftijdscategorie), Albert Cool werd 18e (1e in zijn leeftijdscategorie), Aart van de Breevaart 24e ,Edwin Valentijn 27e, Arnold van Varik 31e en Michel den Dijker 33e .

  Bij de dames kwam Anna van der Rhee als eerste over de streep. Anna van der Rhee prolongeerde daarmee haar nationale titel op dit onderdeel. Nicole de Wit werd 2e, Tosca de Wit 4e, Anja Verdiesen werd 6e (1e in haar leeftijdscategorie), Wencke Kazemier werd 17e, Bea Marsman werd 20e en Tineke van Rijn 21e.

  Bij onze jeugd was de uitslag net als gisteren bij de NK 7,5 km vrije stijl. Helmer Hooijbergh won in zijn leeftijdscategorie en Hugo Hooijbergh werd 3e.

  Bij het funevenement kon je individueel of per team meedoen. 2x 2,5 km hardlopen en 2x 2,5 km langlaufen. Stephan van Eijk deed individueel mee en werd 5e bij de heren. Wij deden verder met 6 teams vanuit LLV Gouda mee en werden 7e, 10e, 11e, 13e, 14e en 16e. Voor een funevenement een mooi resultaat! Voor velen viel het hardlopen in de sneeuw en met hoogteverschillen nog best een beetje tegen, maar iedereen hield het goed vol! En het was een leuk sportief gebeuren.

  Klik hier voor meer informatie over de wedstrijden van vandaag.

   

  Woensdag 23 januari 2019

  Vandaag is de 7,5 km vrije stijl NK-kampioenschappen gehouden.
  Rick Hoenderop en Femke Kramer hebben in het Oostenrijkse Pillerseetal de Nederlandse titels langlauf, 7,5 kilometer vrije stijl veroverd.
  Bij de dames zijn Nicole de Wit en Tosca de Wit zijn 4e en 5e geworden. Van onze vereniging zijn Anja Verdiesen 8e (1e in haar leeftijdscategorie) en Wencke Kazemier 19e (4e in haar leeftijdscategorie geworden bij de dames.
  Bij de mannen van onze vereniging werd Stephan van Eijk 11e (2e leeftijdscategorie). Albert Cool werd 16e (1e leeftijdscategorie). Edwin Valentijn en Pascal van der Plas werden 30e en 31e. Aart van de Breevaart werd 36e.Arnold van Varik en Michel den Dijker werden 38e en 39e.
  Helmer deed het erg goed en won de 2 km en ging daarna door voor de 4 km.
  Hugo had wat pech met een verbogen stok en werd 3e in zijn leeftijdscategorie.
  Voor meer info over de wedstrijd en de uitslagen klik hier door naar de website van de Nederlandse Skivereniging.