• NLdoet was weer geslaagd

  20 mrt 2024
 • Schrijf je in november in de aanmelding van de NLdoet activiteit dat we zeepmatjes gaan maken, sta je in maart te graven voor een betere drainage van het terrein. De tekst van de aanmelding konden we echter niet meer veranderen.

  Helaas werkte de sleuvengraafmachine die we gehuurd hadden niet op ons terrein. De grond was veel te hard. Op advies van Aart hebben we de machine geruild voor een graafmachine. Dat werkte wel. Tijdens het wachten hebben we maar andere klussen opgepakt zoals het opruimen van de biatlonbaan en de posterdoeken van het hek gehaald. Het schoonmaken van de Skishop en het trainershok ging gelukkig wel gewoon door, samen met Evita die zich spontaan had aangemeld via de website.

   

  We zijn vrijdag tot 20.30 uur doorgegaan omdat de graafmachine zaterdagochtend weer terug moest en we het werk wel voor die tijd af wilden hebben. Graven met de hand was geen optie aangezien we ook blokken beton tegenkwamen in de grond.

   

  Zaterdag om 8 uur gingen we verder zodat we om 10 uur klaar waren met graven. Hierna werden de laatste sleuven met drainageslang, zand en aarde weer dichtgegooid.

  Gelukkig is het tijdens NLdoet al de tijd goed weer geweest. Maandagochtend zijn de laatste werkzaamheden afgerond en hebben de mannen van Cyclus het terrein verder geëgaliseerd.

   

  Alle vrijwilligers die geholpen hebben met het schoonmaken van de Skishop en trainershok en om deze monsterklus te klaren nogmaals bedankt. Hopelijk is het komende seizoen nu veel minder drassig bij de inloopbanen.