• Nordic walking tocht Gouda 750 jaar

  17 jun 2022
 • Op zondag 5 juni vertrokken we met 8 mensen voor Heel-Gouda-fietst-en-wandelt als onderdeel van Gouda 750 jaar viering.

   

  De wandeling voerde ons door de Goudse Hout en de Steinse Groen. De Goudse Hout is ontstaan ​​in de jaren 80. Sommige delen zijn beplant met bomen en struiken en de andere delen hebben een open karakter. Het Steinse groen werd in 1983 gestart als overgangsregeling tussen Goverwelle en het landelijke gebied van de Gemeente Vlist.

   

  De organisatie had de te volgen route heel duidelijk aangegeven. We hadden allemaal een stempelkaart en deze moest worden afgestempeld als bewijs van het voltooien van de wandeling.

  Het weer bleef prima en het duurde niet lang voordat de groep hun jassen uittrok terwijl de zon en de temperatuur stegen.

  De wandeling was in iets meer dan 2 uur gedaan en we stopten na een uur bij de dijk van Goverwelle om te eten en te drinken voordat we verder gingen. De groep was de eerste die deze route aflegde en de organisatie wilde graag een groepsfoto maken voor hun administratie.

   

  We hadden allemaal een kaart van de route gekregen met extra informatie, een tas met een bidon en kaartspel. De beloning voor iedereen was het in ontvangst nemen van de medaille als aandenken aan de wandeling. Aan het einde konden we gebruik maken van de horeca op de startplaats.