• Nordic Walking tocht Woerden

  26 apr 2023
 • Deze tocht op zondag 16 april begon in Gouda op een grijze en frisse zondag door de noordenwind. De trein was een gezellige warme plek om in te zitten. In iets meer dan 15 minuten waren we op station Woerden waar 2 nieuwkomers, Wim & Monique, ons opwachtten.

   

  We begonnen met een wandeling langs de Oude Rijn richting Geestdorp, langs verschillende informatieborden over de Oude Hollandse Waterlinie. Het weer bleef zelfs te fris voor veel watervogels, alleen ganzen waren dapper genoeg.

  De volgende etappe bracht ons naar Landgoed Bredius met een aantal fascinerend gevormde wilgen en natuurlijk veel water, nadat Riekje wat lekkers uitgedeeld had. Na ruim een uur namen we een pauze bij het Parkcafe Bredius om ons op te warmen en te genieten van koffie en gebak en een bezoekje te brengen aan de wc. Het Landgoed had een open dag en er waren activiteiten voor de buurtbewoners.

   

  Het was nu tijd om de stad zelf te zien. We zagen het standbeeld van 4-voudig sprint wereldkampioen wielrennen (1953), Arie van Vliet, langs de watertoren en naar de haven. Vandaaruit gingen we langs het Van Rossum Café, restaurant en stadshotel gevestigd in een oud arsenaal en het kerkplein op. We liepen toen langs de windmolen de Windhond, gebouwd in 1755, die nog steeds meel produceert, langs het theater en naar het kasteel. Dat is iets wat Gouda niet heeft en het is nu een restaurant en kantoren. Het ligt tegenover De Heilige-Bonaventurakerk, een grote katholiek kerk.

   

  Terug naar het treinstation en even voor 14.00 uur waren we terug in Gouda. Een rustige wandeling van 9-10 km in een comfortabel tempo gedurende +/- 3 uur met enkele pauzes.