• Organisatie, bestuur

 • Ledenvergadering

  Elk jaar in september wordt de algemene ledenvergadering gehouden. In deze vergadering legt het bestuur verantwoording af aan de leden over het beleid en de financiën. Een kascommissie heeft voorafgaand aan de vergadering een kascontrole uitgevoerd en brengt hiervan verslag uit.

  Indien bestuursleden aftredend zijn, worden (nieuwe) leden voorgedragen en kunnen deze gekozen danwel herkozen worden.

 • Ere-leden

  Onze vereniging is groot geworden door de inzet van heel veel leden in diverse functies en rollen. Een klein aantal heeft zich weten te onderscheiden door gedurende vele jaren actief te zijn in meerdere hoedanigheden. Als dank zijn zij door de leden benoemd als ere-leden.

  Het zijn:  Hans Egeter

                Joop Kat

                Aad Morren

                Marlous Sonneveld-Holla

                Riekje de Vries-Pels

                Martien de Vries

 • Bestuur

  Het bestuur van de Langlaufvereniging Gouda bestaat uit maximaal 7 leden en komt maandelijks, op donderdagavond, samen in de Skihut. De bestuursleden worden voor 4 jaar benoemd door de ledenvergadering, en kunnen na 4 jaar nog eenmaal herkozen worden. De organisatie van de vereniging is vastgelegd in de statuten en het huishoudelijke reglement. Het bestuur beheert deze documenten.

 • Ondersteunende functies

  Cursusadministratie:            

        Monique Leeflang           cursus@langlauf.nl
        Bea Marsman

  Ledenadministratie:             

        Marie-José Steenwinkel  leden@langlauf.nl

  Coördinatie bardienst:          

        Wim van Wely               bar@langlauf.nl     

  Coördinatie skishop:     

        Marcoline Leen              skishop@langlauf.nl

  Beheer website:                  

        Dirk Rompel                  webmaster@langlauf.nl

                                          

 • Vrijwilligers

  De vereniging zou niet kunnen bestaan zonder de inzet van heel veel vrijwilligers. Behalve de trainers en bestuursleden zijn er nog een groot aantal mensen die regelmatig hun tijd en energie inzetten om de vereniging draaiende te houden. Wil je zelf ook een bijdrage leveren, als trainer, bestuurslid of ondersteunende functie? Meld je dan bij een van de bestuursleden: bestuur@langlauf.nl

   

  Medewerkers bardienst

  De gastvrouw of gastheer die in de Skihut achter de bar staat en daar informatie geeft over de vereniging en de baan, baankaarten en abonnementen verkoopt en ervoor zorgt dat alles netjes blijft.

   

  Wil jij ook 3 of 4 maal per jaar een ochtend of middag onze gastvrouw of gastheer zijn? Meld je dan aan bij: bar@langlauf.nl

 • Neerleggen en opruimen van de baan

  Elk jaar opnieuw kost het heel veel tijd en energie om in september de baan netjes neer te leggen en in februari/maart weer op te ruimen. Natuurlijk verwachten we daarvoor een bijdrage van alle leden.

  Daarnaast is er een vaste groep die ook op doordeweekse dagen hieraan werkt. Wil je je bij deze groep aansluiten meld dit dan bij baan@langlauf.nl

   

  Handige klussers

  Op en rond de baan zijn het hele jaar door veel klussen te doen: verven van het clubhuis en omliggende gebouwen, maken van materialen (bv. ski-rek, wasplaats vernieuwen, wip), klein onderhoud aan ski’s en bindingen, werkzaamheden aan grond en bestrating etc. etc. Een vaste groep klussers werkt bij grotere projecten samen en bij kleinere klussen zelfstandig.

  Wil je meewerken aan het onderhouden van de baan? Meld je dan bij baan@langlauf.nl

 • Voorzitter

  Martien de Vries

  voorzitter@langlauf.nl

  In september 2020 ben ik opnieuw voorzitter geworden van deze mooie vereniging. Ik was dat al tussen 2008 en 2016. Toen een heel andere tijd met een verhuizing naar de tijdelijke locatie op de natuurspeelplaats en de heraanleg van het terrein rond het zwembad en een nieuwe skihut. Nu een geheel andere situatie met nieuwe bestuursleden; het borrelt van de initiatieven. Niet alles kan dit jaar doorgaan (dat is vooral jammer voor de wekelijkse trainingen nordicwalken, nordic sports  en hardlopen), maar lopende dit jaar zullen we als bestuur stappen zetten om de vereniging verder tot bloei te brengen. Fijn dat we ook in dit winterseizoen weer veel nieuwe leden hebben kunnen verwelkomen.

 • Secretaris

  Do Witteman

  secretaris@langlauf.nl

  Als langlaufer en (hoofd)trainer ben ik al ruim 20 jaar lid van de vereniging. Ik train er om me voor te bereiden op langlaufmarathons.
  Op zondag geef ik les aan de trainingsgroep en aan lesgroepen. Het is leuk om met elkaar te sporten. De langlaufvereniging verbindt sporters! Zo heb je altijd wel iemand om mee te trainen.
  Nu ik niet meer werk kan ik een extra steentje bijdragen aan de vereniging door het secretariaat te doen. Zo krijg ik inzicht in het ‘bedrijf’ LLVG en kan ik meehelpen aan het voortbestaan van een krachtige vereniging!

   

 • Penningmeester

  Wim Bresser

  penningmeester@langlauf.nl

  Sinds begin 2019 ben ik lid van de vereniging dus een nieuwkomer. Ik ben lid geworden om samen met mijn zoon naar de sneeuw te gaan, een grote wens van hem. Uiteraard moeten we eerst de nodige technieken leren en ons bekwamen in de langlaufsport. In de zomer van 2019 ben ik benaderd om penningmeester te worden. Voor mij een uitdaging om door deze functie, de mensen en de vereniging goed te leren kennen. De vereniging spreekt mij bijzonder aan door de enthousiaste sfeer en betrokkenheid van bestuur en de vele vrijwilligers. Ook de vele activiteiten waren een verrassing voor mij, er gebeurt heel veel binnen de vereniging.

   

   

   

 • Bestuurslid PR

  Dirk Rompel

  pr@langlauf.nl

  Ik ben inmiddels al een jaar of tien enthousiast lid. In 2017 werd iemand gevraagd om een nieuwe website op te zetten en zodoende kreeg ik ook een kijkje achter de schermen van de vereniging. 

  Nu ik ook meer tijd heb wil ik me graag verder inzetten voor deze leuke, fijne en professionele vereniging. Onze website is de spin in het web van de communicatie maar er zijn meer media waarmee we onze doelgroep proberen te benaderen. Ook willen we de behoeften van onze leden en cursisten zo goed mogelijk invullen door ons aanbod aan sport- en andere activiteiten steeds te verbeteren, te verbreden en te vernieuwen.

 • Bestuurslid Sportzaken

  Stephan van Eijk

  sportzaken@langlauf.nl

  Al mijn hele leven ben ik groot fan van sporten in de buitenlucht, in 2008 in aanraking gekomen met het langlaufen. Destijds wilde ik wel eens het avontuur van wintersport proeven en dan met name het langlaufen. Er was een langlaufvereniging in onze nabije omgeving met een baan, daar konden we eens oefenen voordat we de sneeuw opzochten!

  Reeds jaren voel ik me zeer welkom in deze gezellige, enthousiaste vereniging met naast het langlaufen nog een zeer talrijk aantal aanverwante sporten, en het gehele jaar rond! Na jarenlang mij in te zetten als vrijwilliger, heb ik het gevoel om meer te willen betekenen voor de vereniging. Ik hoop middels een rol als bestuurslid Sportzaken hier een betekenisvolle taak te kunnen vervullen en de vereniging in goede banen de toekomst in te kunnen leiden.

 • Bestuurslid Evenementen

  Petra de Bruin

  evenementen@langlauf.nl

  Buiten sporten is mijn lust en mijn leven. Hoe kan je dat beter doen dan met langlaufen en rolskiën! Fijn dat er dan een vereniging in de buurt is waar je dat volop kan doen. Als bestuurslid Evenementen kan ik een steentje bijdragen en er voor zorgen dat ook anderen daar van kunnen genieten.

 • Bestuurslid Technische zaken

  Norbert Sedee

  baan@langlauf.nl

  Ik ben al bijna 20 jaar lid van deze gezellige en enthousiaste vereniging. Naast zelf langlaufen op de baan, geef ik elke maandagavond conditietraining aan een groep leden die het gehele jaar rond actief willen blijven. Voor mij staat het plezier in sporten altijd voorop. Tussen 2009 en 2017 was ik ook al Bestuurslid Technische Zaken. Toen een heel andere tijd, met twee keer verhuizen en (her)inrichten van het terrein in verband met de bouw van het nieuwe zwembad en de bouw van een nieuwe skihut. In juni 2021 ben ik opnieuw gevraagd bestuurslid te worden. Ik ga met de nieuwe enthousiaste medebestuursleden graag de uitdaging aan om alle activiteiten en nieuwe initiatieven weer in goede banen te leiden. Met de vele vrijwilligers die deze vereniging rijk is moet dat zeker lukken!