• Organisatie, bestuur

 • Ledenvergadering

  Elk jaar in september wordt de algemene ledenvergadering gehouden. In deze vergadering legt het bestuur verantwoording af aan de leden over het beleid en de financiën. Een kascommissie heeft voorafgaand aan de vergadering een kascontrole uitgevoerd en brengt hiervan verslag uit.

  Indien bestuursleden aftredend zijn, worden (nieuwe) leden voorgedragen en kunnen deze gekozen danwel herkozen worden.

 • Ere-leden

  Onze vereniging is groot geworden door de inzet van heel veel leden in diverse functies en rollen. Een klein aantal heeft zich weten te onderscheiden door gedurende vele jaren actief te zijn in meerdere hoedanigheden. Als dank zijn zij door de leden benoemd als ere-leden.

  Het zijn:  Hans Egeter

                Joop Kat

                Aad Morren

                Marlous Sonneveld-Holla

                Riekje de Vries-Pels

                Martien de Vries

 • Bestuur

  Het bestuur van de Langlaufvereniging Gouda bestaat uit maximaal 7 leden en komt maandelijks, op donderdagavond, samen in de Skihut. De bestuursleden worden voor 4 jaar benoemd door de ledenvergadering, en kunnen na 4 jaar nog eenmaal herkozen worden. De organisatie van de vereniging is vastgelegd in de statuten en het huishoudelijke reglement. Het bestuur beheert deze documenten.

 • Ondersteunende functies

  Cursusadministratie:            

        Monique Leeflang           cursus@langlauf.nl
        Bea Marsman

  Ledenadministratie:             

        Marie-José Steenwinkel  leden@langlauf.nl

  Coördinatie bardienst:          

        Wim van Wely               bar@langlauf.nl     

  Coördinatie skishop:     

        Marcoline Leen              skishop@langlauf.nl

  Beheer website:                  

        Dirk Rompel                  webmaster@langlauf.nl

                                          

 • Vrijwilligers

  De vereniging zou niet kunnen bestaan zonder de inzet van heel veel vrijwilligers. Behalve de trainers en bestuursleden zijn er nog een groot aantal mensen die regelmatig hun tijd en energie inzetten om de vereniging draaiende te houden. Wil je zelf ook een bijdrage leveren, als trainer, bestuurslid of ondersteunende functie? Meld je dan bij een van de bestuursleden: bestuur@langlauf.nl

   

  Medewerkers bardienst

  De gastvrouw of gastheer die in de Skihut achter de bar staat en daar informatie geeft over de vereniging en de baan, baankaarten en abonnementen verkoopt en ervoor zorgt dat alles netjes blijft.

   

  Wil jij ook 3 of 4 maal per jaar een ochtend of middag onze gastvrouw of gastheer zijn? Meld je dan aan bij: bar@langlauf.nl

 • Neerleggen en opruimen van de baan

  Elk jaar opnieuw kost het heel veel tijd en energie om in september de baan netjes neer te leggen en in februari/maart weer op te ruimen. Natuurlijk verwachten we daarvoor een bijdrage van alle leden.

  Daarnaast is er een vaste groep die ook op doordeweekse dagen hieraan werkt. Wil je je bij deze groep aansluiten meld dit dan bij baan@langlauf.nl

   

  Handige klussers

  Op en rond de baan zijn het hele jaar door veel klussen te doen: verven van het clubhuis en omliggende gebouwen, maken van materialen (bv. ski-rek, wasplaats vernieuwen, wip), klein onderhoud aan ski’s en bindingen, werkzaamheden aan grond en bestrating etc. etc. Een vaste groep klussers werkt bij grotere projecten samen en bij kleinere klussen zelfstandig.

  Wil je meewerken aan het onderhouden van de baan? Meld je dan bij baan@langlauf.nl

 • Voorzitter

  Bea Marsman
  voorzitter@langlauf.nl

  Na 4 jaar bestuurslid PR geweest te zijn, ben ik sinds eind september 2016 voorzitter van onze vereniging. Als voorzitter probeer ik de vereniging in al zijn facetten zo goed mogelijk vooruit te helpen, zodat het een bloeiende vereniging kan blijven. Sportieve prestaties neerzetten op alle niveaus, langlaufen en ook andere buitensporten promoten, er samen voor gaan, dat vind ik belangrijk. Zelf sport ik graag, bij voorkeur in de buitenlucht. Al een aantal jaren ben ik hardlooptrainer bij de vereniging en sinds een jaar of twee geef ik ook nordic walking training.

   

 • Secretaris

  Do Witteman
  secretaris@langlauf.nl

  Als langlaufer en (hoofd)trainer ben ik al ruim 20 jaar lid van de vereniging. Ik train er om me voor te bereiden op langlaufmarathons.
  Op zondag geef ik les aan de trainingsgroep en aan lesgroepen. Het is leuk om met elkaar te sporten. De langlaufvereniging verbindt sporters! Zo heb je altijd wel iemand om mee te trainen.
  Nu ik niet meer werk kan ik een extra steentje bijdragen aan de vereniging door het secretariaat te doen. Zo krijg ik inzicht in het ‘bedrijf’ LLVG en kan ik meehelpen aan het voortbestaan van een krachtige vereniging!

   

 • Penningmeester

  Wim Bresser
  penningmeester@langlauf.nl

  Sinds begin 2019 ben ik lid van de vereniging dus een nieuwkomer. Ik ben lid geworden om samen met mijn zoon naar de sneeuw te gaan, een grote wens van hem. Uiteraard moeten we eerst de nodige technieken leren en ons bekwamen in de langlaufsport. In de zomer van 2019 ben ik benaderd om penningmeester te worden. Voor mij een uitdaging om door deze functie, de mensen en de vereniging goed te leren kennen. De vereniging spreekt mij bijzonder aan door de enthousiaste sfeer en betrokkenheid van bestuur en de vele vrijwilligers. Ook de vele activiteiten waren een verrassing voor mij, er gebeurt heel veel binnen de vereniging.

   

   

   

 • Bestuurslid Technische zaken

  Irene van den Berg
  baan@langlauf.nl

  Buitensport is goed voor ons brein, onze botten, bloeddruk en algeheel welbevinden. Daarom vind ik het zelfs geen straf om op de langlaufbaan te trainen als het regent. Bovendien glijdt de borstelbaan dan heerlijk. Gezelligheid en zorg voor elkaar dat is ook wat ik bij deze club vind. Misschien ben ik al zo’n 30 jaar lid. Daarom de hoogste tijd om me in te gaan zetten voor de langlauf. Een nieuwe uitdaging, daar heb ik zin in.

   

 • Bestuurslid Sportzaken

  Jos van der Borgt
  sportzaken@langlauf.nl

  Sinds 2015 ben ik bestuurslid sportzaken. Ik ben verantwoordelijk voor de coördinatie van alle sportactiviteiten en het bevorderen van sportprestaties van de leden van de vereniging . Dit alles vooral in nauwe samenwerking met bestuur en trainers. Zelf ben ik inmiddels zo n 20 jaar lid van de langlaufvereniging. Vanaf 2011 ben ik ook conditie( hardloop)trainer bij LLV Gouda.

   

 • Bestuurslid Evenementen

  vacature
  evenementen@langlauf.nl

   

   

 • Bestuurslid PR

  Dirk Rompel
  pr@langlauf.nl

   Tekst volgt.