• Over de baan

 • De langlaufbaan

  Langlaufvereniging Gouda beschikt over een schitterende kunststof langlaufbaan. Op de ligweide van het zwembad in het Groenhovenpark liggen ruim 800 meter loipen: twee gleuven waarin je op ski’s kunt lopen en glijden: de diagonaalpas kunt doen. De heuvels zijn bedekt met matten om van af te dalen en te remmen. Ook is er een baan voor de skatingtechniek. We hebben zelfs een biatlonbaan om met lasergeweren te schieten.

  Langlaufen op onze kunststofbaan is een goede voorbereiding voor een langlaufvakantie in de sneeuw. Kom je voor het eerst dan is het aan te raden een clinic of cursus te volgen. Vrij langlaufen is ook mogelijk als je gewend bent aan de baan.

   

  Heuvels
  De heuvels zijn 1,5 meter tot ruim 5 meter hoog en bieden ruime mogelijkheden om de diverse technieken aan te leren. Ook voor gevorderden zijn er voldoende mogelijkheden om techniek en conditie te verbeteren. Alle heuvels zijn verbonden met langlaufloipes. Voor beginners zijn er vlakke inloopbanen.

   

  Bekijk het filmpje over ons hiernaast gemaakt door de Nederlandse Skivereniging!

   

  De hele winter
  De baan ligt op de ligweide van een zwembad. In de zomer spelen en zonnen de badgasten in het gras, in de herfst komt de langlaufvereniging in actie. Dan leggen de leden met vereende krachten de baan neer. Vanaf oktober kan er gelanglauft worden. Eind februari ruimen we de baan weer op en wordt er gras ingezaaid. Dan is de baan in april weer voor de zwemmers!

   

  Samen maken we de vereniging
  Het leggen en opruimen van de baan is een hele klus. Dat gebeurt met vereende krachten door de leden. Hierbij gaan samenwerking en gezelligheid hand in hand. Vele handen maken nu eenmaal licht werk! Ben je écht betrokken bij de vereniging, word dan ook lid.
  Want doordat veel leden meewerken kunnen we allemaal van de baan genieten. 

 • loipekaart-fvv.jpg
 • Loipes

  Op de loipekaart zie je de routes die je kan afleggen op onze langlaufbaan.

  Net als in de sneeuw kent de baan aanduidingen om de zwaarte aan te geven van de loipes en heuvels. Ken jezelf en neem deze markeringen in acht:
  . groen: de meest vlakke loipes
  . blauw: lichte heuvels en licht geaccidenteerd terrein
  . rood: middelzware loipes en heuvels
  . zwart: de moeilijkste loipes en heuvels

   

 • De Skihut

  De Skihut is onze accomodatie in het Groenhovenpark bij de langlaufbaan.

  De ingang van de skihut en de langlaufbaan is links achter het Groenhovenbad.

   

  In de skihut is een kleedruimte, met wc's en lockers. Verder kan je er in de kantine terecht voor toegangskaarten en koffie, thee en chocolademelk. Je kunt er je zelf meegebrachte etenswaren opeten.

   

  Pinnen? Ja graag!
  Je kunt cursussen, toegangskaarten, abonnementen of trainingskaarten met de pin afrekenen.
  Voor koffie en thee heb je muntjes (1 euro) nodig.

 • Materiaalhuur

  De vereniging heeft ski’s, schoenen en stokken in alle maten in de skishop. De huur van deze materialen is inbegrepen in de toegangsprijs.


  Handschoenen
  Ter bescherming is het verplicht handschoenen te dragen en ook lichaamsbedekkende kleding te dragen. 

   

  Mooi weer
  Ook als het mooi weer is heb je beschermende kleding nodig. Zorg ervoor dat je dan dunne kleding draagt (bijvoorbeeld een thermoshirt met lange mouwen). Je handschoenen kunnen ook dun zijn, laat je dikke skihandschoenen dan thuis!

 • Kennismaking met de langlaufbaan

  In bijgaand filmpje krijg je een goed beeld van de mogelijkheden van de langlaufbaan.

 • Oefening baart kunst!

  Deze deelnemer aan het WK Langlaufen heeft duidelijk niet geoefend bij Langlaufvereniging Gouda!

  Wil je met meer plezier naar de sneeuw, volg dan een van de cursussen of clinics bij ons!