• NK/Rennsteig: barre tocht met succes voor Tosca en Nicole de Wit, Anja Verdiesen en Stephan van Eijk

  12 feb 2018
 • Er deden maar liefst 12 leden mee aan het NK-langlauf marathon tijdens de Rennsteig op 11 februari. Zij kregen een barre tocht te verduren maar kwamen allemaal aan de eindstreep! Tosca de Wit werd 2e, Nicole de Wit werd 3e. Anja Verdiesen en Stephan van Eijk mochten met hun 5e plaats een oorkonde in ontvangst nemen.

   

  De tocht startte ’s morgens om 10.00 uur bij ijzige wind en sneeuwbuien. De gevoelstemperatuur was daardoor -15 graden. Hierdoor waren de omstandigheden zwaar en kan je gerust spreken van een heroïsche tocht.

  Albert Cool, Edwin Valentijn, Michel den Dijker, Cor Witteman en Arnold Varik, Yvonne Bontekoning, Carin Aalbers en Do Witteman volbrachten deze uitdagende tocht. Niet alleen de weersomstandigheden waren zwaar, ook het parcours zelf kende diverse uitdagingen: scherpe bochten na een flinke afdalingen en pittige klimmen. In totaal 550 hoogtemeters!

   

  Fred de Jong deed mee aan de 15 km. Ook hij kan terugkijken op een geslaagde tocht.

   

  Skaten
  Stephan, Albert, Do, Carin en Yvonne deden op zaterdag ook nog mee aan de 15 km skate. Yvonne en Albert kregen de 2e prijs, en Do de 1e prijs in hun leeftijdsklasse overhandigd.

   

  Het wedstrijdverslag is te lezen op de site van de NSkiV.