• Cursus skating/vrije stijl

  16 aug 2021
 • Het skaten wint aan populariteit. In de wintersportgebieden zie je heel veel sporters die zich uitleven op de skating loipe. Skaten vraagt een goede conditie en kent veelzijdige bewegingen. Je kunt er heerlijk moe worden. Daarnaast gaat het een stuk sneller dan klassiek langlaufen. Lekker uitdagend!

   

  Vanaf oktober gaan we skaten weer op het cursusprogramma zetten. In drie opeenvolgende cursussen leer je alle skate technieken.

   

  De cursus begint op cross skates of rolski’s om de skatebewegingen aan te leren. Je leert de basis skate techniek, dubbelstokken, de klimpas en afdalen met remmen. Daarnaast ga je deze technieken op de langlaufbaan oefenen.

   

  In de vervolgcursussen leer je, eerst op de rolski’s, de andere technieken die meer coördinatie vragen. Omhoog op steile stukken, met meer snelheid naar beneden en (stap)bochten. Dit wordt daarna op de langlaufbaan geoefend.

   

  Zo kan je binnen één seizoen een goede basis leggen voor een skatevakantie.

   

  Wil je meer? Bijvoorbeeld toewerken naar een langere skate tocht? Dan is het zaak het skaten op de rolski’s en op de langlaufbaan te blijven combineren. Op de baan wordt de sneeuwsituatie meer benaderd; op de rolski’s kan je duurtraining doen.

   

  Uiteraard passen we het programma aan aan de geldende coronaregels.