• Special met videoanalyse

  23 aug 2018
 • Zet de puntjes op de i in de Specials met videoanalyse

   

  Speciaal om je techniek te verfijnen organiseren we ‘specials’ met extra veel videoanalyses. Zo kan je stap voor stap je techniek verbeteren. De specials zijn er voor geoefende langlaufers die nét de laatste puntjes op de i willen zetten! Een special duurt twee uur.


  Diagonaalpas
  De eerste special is de diagonaalpas, met aandacht voor het verbeteren van de afzet, de houding (vorlage), het terugplaatsen van je voet en de stokinzet. Daarnaast bekijken we je diagonaaltechniek heuvelop.

   

  Dubbelstok
  In de special dubbelstok bekijken we de stokinzet: gebeurt die vanuit gebogen armen, de kniebuiging, de rompbuiging vanuit de buikspieren, de armafzet en het weer opstrekken van de romp. Daarna oefen je ook de dubbelstok met beenafzet: de dubbele hup en het juiste afzetmoment van je voet.

   

  Afdalen en bochten
  In deze special oefen je afdalen op snelheid, met uitstemmen, uitstappen en weer in de loipe stappen. Ploegbochten, stembochten, stapbochten en de sideslip.

   

  Zo kun je in drie sessies heel veel bijleren!

   

  We organiseren deze specials voor minimaal vier deelnemers.

  De lessen duren twee uur, waarbij je een aantal keren in de skihut je vorderingen op de tv bekijkt en de aanwijzingen krijgt om je techniek te verbeteren. De clinics starten om ong. 13.00 uur.

   

  Wanneer?

   

  Diagonaalpas:                    zondag 21 oktober

  Dubbelstok                       zondag 11 november

  Afdalen en bochten            zondag 18 november

   

  Kosten?

  Lid met baanabonnement:  € 15

  Lid zonder abonnement:     € 30

  Cursist, geen lidmaatschap: € 45

   

  Aanmelden kan via 'inschrijven cursus'. Of in de skihut op het inschrijfformulier.