• Zet de puntjes op de i in de Specials videoanalyse: 7 en 14 jan. De special op 7 januari is al volgeboekt!

  25 dec 2017
 • Speciaal om je techniek te verfijnen organiseren we ‘specials’ met extra veel videoanalyses. Zo kan je stap voor stap je techniek verbeteren. De specials zijn er voor geoefende langlaufers die nét de laatste puntjes op de i willen zetten! Een special duurt twee uur.

   

   

  Dubbelstok special volgeboekt
  In de special dubbelstok bekijken we de stokinzet: gebeurt die vanuit gebogen armen, de kniebuiging, de rompbuiging vanuit de buikspieren, de armafzet en het weer opstrekken van de romp. Daarna oefen je ook de dubbelstok met beenafzet: de dubbele hup en het juiste afzetmoment van je voet. Deze special op 7 januari is al volgeboekt!

   

  Afdalen en bochten
  In deze special oefen je afdalen op snelheid, met uitstemmen, uitstappen en weer in de loipe stappen. Ploegbochten, stembochten, stapbochten en de sideslip.

   

  Zo kun je in korte tijd heel veel bijleren!

   

  We organiseren deze specials voor minimaal vier deelnemers.

  De lessen duren twee uur, waarbij je een aantal keren in de skihut je vorderingen op de tv bekijkt en de aanwijzingen krijgt om je techniek te verbeteren. De clinics starten om ong. 13.00 uur.

   

  Wanneer?

  Dubbelstok:                       zondag 7 januari (vol)

  Afdalen en bochten:           zondag 14 januari

   

  Kosten?

  Lid met baanabonnement:   € 15

  Lid zonder abonnement:      € 30

  Cursist, geen lidmaatschap: € 45

   

  Inschrijven:

  Via Inschrijven cursus; geef aan om welke special en dag het gaat, dan krijg je zo snel mogelijk bericht over de juiste tijden.

   

  Diagonaalpas: 9 deelnemers
  De eerste special was de diagonaalpas, met aandacht voor het verbeteren van de afzet, de houding (vorlage), het terugplaatsen van je voet en de stokinzet. Daarnaast bekeken we de diagonaaltechniek heuvelop.
  Er deden 9 deelnemers mee aan deze special.  We ontvingen enthousiaste reacties van deze leden. Heb je interesse voor een special diagonaalpas? Mail naar cursus@langlauf.nl en we bekijken wanneer er nog een special kan worden gegeven.