• Er komen weer Specials met videoanalyse!

  15 dec 2019
 • Speciaal om je techniek te verfijnen organiseren we ‘specials’ met extra veel videoanalyses. Zo kan je stap voor stap je techniek verbeteren. De specials zijn er voor onze leden: geoefende langlaufers die nét de laatste puntjes op de i willen zetten! Een special duurt twee uur.

   

  Dubbelstok
  In de special dubbelstok bekijken we de stokinzet: gebeurt die vanuit gebogen armen, de kniebuiging, de rompbuiging vanuit de buikspieren, de armafzet en het weer opstrekken van de romp. Daarna oefen je ook de dubbelstok met beenafzet: de dubbele hup en het juiste afzetmoment van je voet.

   

  Diagonaalpas
  Bij deze special gaat het om de techniek van de diagonaalpas, met aandacht voor het verbeteren van de afzet, de houding (vorlage), het terugplaatsen van je voet en de stokinzet. Daarnaast bekijken we je diagonaaltechniek heuvelop.

   

  Afdalen en bochten
  In deze special oefen je afdalen op snelheid, met uitstemmen, uitstappen en weer in de loipe stappen. Ploegbochten, stembochten, stapbochten en de sideslip.

   

  Zo kun je in drie sessies heel veel bijleren!

   

  We organiseren deze specials voor minimaal vier deelnemers.

  De lessen duren twee uur, waarbij je een aantal keren in de skihut je vorderingen op de tv bekijkt en de aanwijzingen krijgt om je techniek te verbeteren. De clinics starten om ong. 13.00 uur.

   

  Wanneer?

  Diagonaalpas:                  zondag 12 januari (starttijd na 12.00 uur)

  Afdalen en bochten           zondag 12 januari (starttijd na 12.00 uur)

  Dubbelstok/-beenafzet      Een zondag in januari, in overleg met de 'Vasaloppetgroep'. Meld je belangstelling in een mail naar
                                         cursus@langlauf.nl of schrijf je in in de skihut. Geef aan op welke datum je zou kunnen.

   

  Kosten?

  Lid met baanabonnement:  € 16

  Lid zonder abonnement:     € 31

   

  Aanmelden specials
  Ga hier naar aanmelden voor de specials