• Trainen voor de Vasaloppet: ‘even leren langlaufen’!

  6 okt 2019
 • Wat nu?

  Je hebt je ingeschreven voor de Vasaloppet of het Öppet Spår. Dit is een prachtige langlaufmarathon. 90 km lang en vol met listige punten: een berg die je op moet met nog zo’n 15.000 andere langlaufers; lange vlakke stukken waarop je goed vooruit moet komen; afdalingen waarbij je slalommend om liggende langlaufers heen gaat. De finish waar je uiteindelijk misschien wel in het donker arriveert. Kortom: hoe ga je dit tot een goed eind brengen?

   

  Leren langlaufen
  Bij Langlaufvereniging Gouda hebben we ervaring in het trainen voor een grote marathon. Jij moet eerst nog leren langlaufen. We hebben een aantal mogelijkheden:

   

  -      Cursussen van vijf lessen, start in oktober

  -      Duurtrainingen op de baan, woensdagavond

  -      Clinic of cursus rolskiën klassiek

  -      Marathontrainingen op zaterdagmiddag

  -      Clinics van twee uur om de basisvaardigheden te leren

  -      Specials om bepaalde technieken (dubbelstok/-beenafzet, diagonaalpas ook heuvelop, afdalen en bochten) extra te oefenen.

   

  Trainen voor de Vasaloppet vergt veel trainingsarbeid en specifieke langlauftraining op ski’s. Je zult van oktober tot eind februari heel wat uren op de langlaufbaan doorbrengen. Daarom kan het slim zijn om lid te worden en mee te doen met trainingen die wij alleen voor onze leden organiseren. Daarnaast kun je bij aanschaf van een baanabonnement zo vaak komen trainen als je wilt tijdens de openingstijden.

  Kijk verder bij tarievenlidmaatschap en aanmelden lidmaatschap. Vermeld het doel waarvoor je wilt trainen. Vanaf juli is het mogelijk om in te schrijven voor de cursussen die vanaf oktober gegeven worden. Mocht je in de zomer nog willen leren rolskiën, mail dan naar cursus@langlauf.nl en vraag naar de mogelijkheden.