• Trainers langlaufen

 • Trainers

  De langlaufvereniging wil kwalitatief goede cursussen en trainingen verzorgen. De instructeurs zorgen gezamenlijk voor een goed lessen- en trainingsprogramma. De instructeurs hebben ruime ervaring en zij hebben de opleiding ‘Trainer Langlauf/Rolski (niveau 3)’ met een diploma afgerond. Zij volgen regelmatig bijscholingen en trainen wekelijks met elkaar om de kwaliteit van de lessen hoog te houden. 

  Hoofdtrainers langlaufen en rolskiën: Cor en Do Witteman

 • Langlauftrainer

  Carin Aalbers

  Het mooie van langlaufen is dat het een technische sport is waar je ook nog een flinke conditie voor nodig hebt. Mijn ervaring is dat geen enkele sport zo intensief en zo leuk is als langlaufen. Vanaf 2006 ben ik langlaufinstructeur. Het leuke aan lesgeven is dat je mensen vaardiger ziet worden in een les.  Dat aanwijzingen en oefeningen helpen om de beweging onder de knie te krijgen of minder angstig te worden en dat men plezier heeft in de les.  Naast de lessen geef ik ook conditietraining op de ski’s. Ik vind het elke keer weer een uitdaging om op het parcours een training te verzinnen waar alle elementen van het langlaufen in verwerkt zijn en waar iedere deelnemer op zijn of haar niveau aan mee kan doen.

 • Langlauftrainer

  Yvonne Bontekoning

  Met veel plezier geef ik op alle niveaus les en training. Ik vind langlaufen heel erg leuk en wil het plezier dat langlaufen mij geeft aan de cursisten overbrengen. Veel mensen zijn bang om te vallen en gaan juist daardoor verkrampen. Ik vind het een uitdaging om je wat technische foefjes bij te brengen, zodat je met een lach op je gezicht naar beneden glijdt. Sporters wil ik enthousiast maken om eens aan een langlaufmarathon mee te doen en bij onze marathontraining aan te sluiten.  Ik vind het leuk om een training te verzinnen waarbij de deelnemers lekker moe worden en ook het gevoel hebben dat de training net weer even anders was dan de weken er voor.

 • Langlauftrainer

  Aart van de Breevaart Bravenboer

  Langlaufen heb ik helaas pas op mijn 59ste ontdekt en bij de Vasaloppet 2009 maakte ik kennis met Cor, Do, Riekje en Martien. Zo heb ik LLVG ontdekt. Bij de eerste open dag in 2009 ben ik gelijk lid geworden en heb cursussen gevolgd. Na twee jaar werd ik gevraagd trainer te worden. Ik vind het leuk om mensen deelgenoot te maken van mijn sport. Ik werd intern opgeleid door mijn collega trainers en toen er een trainersopleiding kwam heb ik die ook gevolgd. In de tussentijd werd ik ook looptrainer bij mijn triatlonvereniging, en deed daar de looptrainerscursus. In deze disciplines ben ik bij toeval in het trainersvak gerold, het is zo leuk om mensen iets te leren. 

   

 • Langlauftrainer

  Petra de Bruin

  Langlaufen heb ik 15 jaar geleden ontdekt dankzij een trainerscursus via Cios Overveen; daarna stond ik op de toerlanglauf ski’s in het Noorse Finse en in de loipes  tijdens de Vasaloppet. Buiten bewegen en mensen leren bewegen is wat ik doe en mooi vind. Dat zie je wel in mijn werk terug als bewegingsagoog binnen de hartrevalidatie, maar ook in mijn hobby’s als handbaltrainer, toerenleider (dan begeleid ik groepen tijdens wandelvakanties in de bergen voor de Nederlandse Klim- en bergsport vereniging).en langlauftrainer. Mooi om anderen het plezier van een sport als langlaufen bij te kunnen brengen. Fijn om bij Langlaufvereniging Gouda die kans te krijgen!

 • Langlauftrainer

  Peter Does

  volgt.

 • Langlauftrainer

  Wencke Kazemier

  volgt.

 • Langlauftrainer

  Marie-José Steenwinkel

  Vanaf 2007 geef ik met veel plezier langlauflessen en trainingen op verschillende niveaus. Naast de reguliere cursussen, clinics en trainingen geef ik ook les aan visueel gehandicapte langlaufers. En ik verzorg kennismakingslessen voor Goudse schooljeugd. Mijn doel is dat mensen (meer) plezier gaan beleven aan langlaufen. Dat ze door het verbeteren van hun techniek met minder energie meer kunnen gaan genieten. En dat na een inspannende klim, ook het (gecontroleerd) afdalen een feestje is! Het is mooi te zien dat ieder op zijn eigen niveau steeds weer een stapje kan maken. De uitdaging voor mij is steeds passende oefeningen en aanwijzingen te geven. 

 • Langlauftrainer

  Wendy Tijssen

  Ik ben intern bij LLVG opgeleid tot N2 langlaufinstructeur en dit betekent dat ik beginners lesgeef bij cursus A en A clinics en ook schoolse lessen begeleid. Ook geef ik rolskiles aan beginners. Voor mijn deelname aan de wintertriatlon Weissensee in 2019 vond ik het wel zo verstandig om mij goed en dus ook met les voor te bereiden. Ik ben gestart met lessen rolskiën en bij het winterseizoen met cursus B/C klassiek op de winterbaan. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen om les te nemen om zo veilig met de sport bezig te zijn en plezier te beleven en risico’s op blessures te minimaliseren. En wat is er dan mooier om als trainer een bijdrage te leveren aan deze mooie sport. Ook de vereniging zelf geeft meteen een welkom-gevoel, een actieve vereniging die inzet waardeert. En ja daarom wil ik hier graag onderdeel van zijn en een actieve bijdrage leveren om onze mooie sport te promoten en onderwijzen bij onze mooie Langlaufvereniging Gouda.

 • Langlauftrainer

  Riekje de Vries

  Vrij snel nadat ik in het jaar 2000 voorzitter werd van het Bestuur van de LLV werd ik ook gevraagd om langlauftrainer te worden. Inmiddels doe ik dat nu ruim 16 jaar met veel plezier. Met name beginnende cursisten vind ik leuk om de technische basisvaardigheden aan te leren. Mijn kracht zit vooral in geduld, geven van vertrouwen gecombineerd met enthousiasme; aan de andere kant ben ik misschien wat (te) voorzichtig voor anderen. Het lesgeven aan de schoolkinderen is ook steeds weer een leuke uitdaging.

 • Langlauftrainer

  Cor Witteman

  Nadat ik al een aantal alternatieve Elfstedentochten op de Weissensee in Oostenrijk had gedaan wilde ik in 1995 de wintertriatlon doen. In 1994 heb ik daarom bij de LLVG leren langlaufen. Kort daarna ben ik gevraagd ook te gaan lesgeven. Lesgeven dwingt mij om mijn techniek en kennis op peil te houden. Langlaufles geven aan gemotiveerde mensen inspireert mij over de sport en de beweging na te denken. En oplossingen aan te dragen om onze cursisten zo goed mogelijk te leren langlaufen. 

 • Langlauftrainer

  Do Witteman

  Eigenlijk ben ik toevallig bij de langlaufvereniging terecht gekomen. Cor, mijn man, ging de triatlon doen en moest leren skaten. Ik ging met hem mee en vond langlaufen een mooie sport. We werden enthousiast en gingen ook rolskiën om aan marathons mee te doen. Ik gaf gymnastiekles en het leek me leuk om langlaufles te geven. Dus heb ik de opleiding langlauftrainer gedaan. Daar werd extra goed duidelijk dat de techniek, vooral van de diagonaalpas, heel belangrijk is. Ik vind het een uitdaging om mensen te leren langlaufen. Na vijf lessen kunnen ze al heel goed uit de voeten op die lange latten. Dat geeft mij veel voldoening!