• Trainers nordic walking

 • Trainers

  Langlaufvereniging Gouda heeft een aantal trainers nordic walking met erkend diploma. Een erkend diploma is nu niet makkelijk meer te halen door de wijzigingen in opleidingen. Daarom worden nieuwe trainers nu geschoold door binnen de vereniging ervaring op te doen en door voor interne en waar mogelijk externe bijscholing te zorgen.

   

  Coördinator: Bea Marsman voorzitter@langlauf.nl

 • NW-trainer

  Marion van Leeuwen

  Het was op een sportcamping in Oostenrijk dat ik kennis maakte met Nordic Walken, in de zomer van 2004. Ik was direct verkocht. Lekker intensief lopen met gebruik van de armen (‘4wiel-aandrijving’): ik vond het direct een heerlijke vorm van bewegen. Een paar jaar geleden ben ik gevraagd om trainer te worden voor het Nordic Walken.  Voor mij, is Nordic Walken ‘gewoon lekker lopen’. Maar een wekelijkse training voegt daar iets belangrijks aan toe: de oefening van verschillende technieken verbetert de conditie, zoals uithoudingsvermogen, steviger spieren, evenwicht. Zo probeer ik als trainer de deelnemers te motiveren om oefeningen met aandacht uit te voeren. 

 • NW-trainer

  Bea Marsman

  In 2013 ben ik gediplomeerd looptrainer geworden. Dat doe ik met plezier. Toen er in 2015 een tekort dreigde te ontstaan aan NW-trainers, leek me dat ook leuk om te doen en ben ik NW-trainingen gaan geven. De techniek van het nordic walken is natuurlijk heel anders dan van het hardlopen, dus dat vergt wel verdieping in deze tak van sport. Maar de opzet van de trainingen en de warming up en cooling down zijn redelijk vergelijkbaar met de looptrainingen, dus die ervaring kan ik mooi gebruiken. Ik geef de NW-trainingen met name op de woensdagavonden. 

 • NW-trainer

  Dorien Smit-van Stuyvenberg

  In 2004 zocht ik een sportieve uitdaging. Jaren geleden was ik een enthousiaste alpine skiër, dus iets met sneeuw leek mij wel wat.
  Bij de langlaufvereniging vond ik een goed alternatief en ben direct begonnen met het volgen van langlauflessen. Ik merkte al snel dat voor deze sport wat meer conditie nodig is en aangestoken door enthousiaste mede cursisten heb ik mij aansluitend opgegeven voor de training Nordic Walking op de woensdagavond. Dit beviel zo goed dat ik sinds 2007 zelf gecertificeerd trainer Nordic Walking ben.

 • NW-trainer

  Martien de Vries

  In 2007 ben ik hardlooptrainer geworden bij de Langlaufvereniging Gouda. Ik volgde daarvóór een cursus bij de Atletiekunie. Nog steeds heb ik goede herinnering aan het praktijkexamen in Oudenbosch waar 12 leden van de LLV mij aan dat diploma hielpen. Ik houd van variatie in de training en ben elke keer weer verbaasd over de fitheid van onze ouderen. Regelmatig val ik in als trainer nordicwalken. Ook die beweging is een uitstekende training voor het lichaam én de geest. Alles (ook voor mezelf) om nog lang fit te blijven en te kunnen langlaufen.

 • NW-trainer

  Riekje de Vries

  Vrij snel nadat ik in het jaar 2000 voorzitter werd van het Bestuur van de LLV werd ik ook gevraagd om langlauftrainer te worden. Inmiddels doe ik dat nu ruim 16 jaar. 12 jaar geleden was ik één van de initiatiefnemers om te starten met nordicwalken binnen de LLV Gouda.  Ik heb diverse cursussen en bijscholingen gevolgd voor langlaufen en nordicwalken. Het aanleren van de juiste techniek aan cursisten en deelnemers vind ik belangrijk. Met plezier verzorg ik de training nordicwalken op de maandagavond.