• Trainers nordic walking

 • Trainers

  Langlaufvereniging Gouda heeft een aantal trainers nordic walking met erkend diploma. Een erkend diploma is nu niet makkelijk meer te halen door de wijzigingen in opleidingen. Daarom worden nieuwe trainers nu geschoold door binnen de vereniging ervaring op te doen en door voor interne en waar mogelijk externe bijscholing te zorgen.

   

  Hoofdtrainer nordic walking en conditie: Bea Marsman

 • NW-trainer

  Bea Marsman

  In 2013 ben ik gediplomeerd looptrainer geworden. Dat doe ik met plezier. Toen er in 2015 een tekort dreigde te ontstaan aan NW-trainers, leek me dat ook leuk om te doen en ben ik NW-trainingen gaan geven. De techniek van het nordic walken is natuurlijk heel anders dan van het hardlopen, dus daar moet je je wel in verdiepen en in willen bijleren. Maar de opzet van de trainingen en de warming up en cooling down zijn op hoofdlijnen vergelijkbaar met de looptrainingen. Oefeningen die we gebruiken bij het hardlopen kunnen we in aangepaste vorm vaak ook toepassen bij het nordic walken en vice versa. Die wisselwerking vind ik wel leuk. Ik geef de NW-trainingen met name op de woensdagavonden. 

 • NW-trainer

  Dorien Smit-van Stuyvenberg

  In 2004 zocht ik een sportieve uitdaging. Jaren geleden was ik een enthousiaste alpine skiër, dus iets met sneeuw leek mij wel wat.
  Bij de langlaufvereniging vond ik een goed alternatief en ben direct begonnen met het volgen van langlauflessen. Ik merkte al snel dat voor deze sport wat meer conditie nodig is en aangestoken door enthousiaste mede cursisten heb ik mij aansluitend opgegeven voor de training Nordic Walking op de woensdagavond. Dit beviel zo goed dat ik sinds 2007 zelf gecertificeerd trainer Nordic Walking ben.

 • NW-trainer

  Martien de Vries

  In 2007 ben ik hardlooptrainer geworden bij Langlaufvereniging Gouda. Ik volgde daarvoor een cursus bij de Atletiekunie. Ik houd er van variatie in de training aan te brengen en ben elke keer weer verbaasd over de fitheid van onze ouderen. Sinds 2020 loop ik zelf niet meer hard. Een enkele keer val ik nog in als trainer. Ik geef vanaf 2016 ook trainingen nordicwalken. Ook die beweging is een uitstekende training voor het lichaam én de geest. Alles (ook voor mezelf) om nog lang fit te blijven en te kunnen langlaufen.

 • NW-trainer

  Riekje de Vries

  In het jaar 2000 werd ik gevraagd om langlauftrainer te worden. Dat doe ik nog steeds in de winterperiode. In 2004 was ik één van de initiatiefnemers om te starten met nordicwalken binnen Langlaufvereniging Gouda.  Ik heb diverse cursussen en bijscholingen gevolgd voor langlaufen en nordicwalken. Het aanleren van de juiste techniek aan cursisten en deelnemers vind ik belangrijk. Met plezier verzorg ik, afwisselend met andere trainers, de trainingen nordicwalken op de maandagavond, woensdagavond en donderdagmiddag.  Ook voor de (privé-) cursussen kan een beroep op mij gedaan worden.