• Trainingen voor leden: techniek, conditie en marathontraining. Doe mee!

  20 nov 2019
 • Op woensdagavond is de conditietraining. Op zondagmorgen zijn de techniektrainingen. En op zaterdagmiddag is de marathontraining. Leden die al enkele cursussen hebben gedaan kunnen tijdens deze trainingen hun vaardigheden op peil houden.

   

  Ben jij een nieuwe instromer?
  Er zijn leden die al jaren meedoen met de trainingen. Nieuwe mensen erbij is altijd leuk! Heb jij al (een aantal keer) de B-cursus gedaan? Dan kan je instromen bij de Masters. Heb je C-lessen gevolgd, kom dan eens meedoen met de techniektraining. Je oefent technieken en werkt aan je conditie. Lekker op een vast moment op zondagmorgen buiten sporten en je voorbereiden op je langlaufvakantie(s). Je hebt een strippenkaart langlauftraining en baanabonnement nodig. Het fijne van de training is dat je alleen betaalt als je komt. En dat er elk weekend trainingen zijn, tot eind februari.

   

  Heb je je ingeschreven voor een marathon?
  Voor een marathon heb je een allround training nodig: Ten eerste duurtraining, want een beetje marathon duurt 4 tot 5 uur. Je moet de langlaufbeweging uren vol kunnen houden. En je lichaam moet sterk zijn, core stability hebben. Op zaterdag train je op verschillende manieren: rolskiën, skiken, mountainbiken, langlaufen of de baan, nordic running/sports.
  Deze trainingen op zaterdag verzorgen we met elkaar. Cor Witteman en Yvonne Bontekoning coördineren de training. De training is gratis voor leden met een baanabonnement. Je betaalt wel voor het gebruik van rolski’s. Heb je vragen?

  De marathontraining is op zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur. Je bent weer van harte welkom!

  Wil je meedoen? Mail naar marathongroep@langlauf.nl en geef je op voor de app-groep. 

  Dan laten we je weten wat het programma is voor de zaterdagen. 

   

  Hieronder het overzicht: 

  Conditietraining / langlaufen

  Elke woensdagavond van 19.30 uur tot 21.00 uur conditietraining op de baan. Voor deelname heb je een strippenkaart langlauftraining en baanabonnement nodig.

   

  Techniektraining 

  Elke zondag zijn er technische trainingen op de baan:

  Om 10.00 uur starten de Masters: een training met technieken op B-niveau, vooral gericht op het behoud van vaardigheden en conditie.

  Om 10.30 uur start de Techniektraining: hier leer je alle technieken toepassen terwijl je tegelijkertijd conditioneel aan het werk wordt gezet. Alle technieken klassiek en skating komen aan bod. Heb je al een paar jaar gelanglauft dan kan je hier ongeacht je leeftijd aan meedoen.
  Voor deelname heb je een strippenkaart langlauftraining en baanabonnement nodig.
  Twijfel je over je niveau? Vraag een van de trainers of cursus@langlauf.nl

   

  Nordic marathontraining (duurtraining)

  Zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur duurtraining op latten, rollers, MTB. (na aanmelding)