• Verenigingsreis 2022/2023

 • Verenigingsreis januari 2023 opnieuw naar Ramsau

  Van 7 t/m 14 januari 2023 is de verenigingsreis naar de sneeuw opnieuw naar Ramsau. We sluiten voor de tweede maal aan bij het programma van het Noords Festival en het Nederlands kampioenschap Langlaufen, en verblijven met andere deelnemers aan de reis in het uitstekende hotel Almfrieden.

   

  De deelnemers van de reis van januari 2022 zijn al in de gelegenheid gesteld te boeken voor de reis. Inmiddels hebben zich 28 mensen opgegeven. Een deel van hen gaat met de auto, voor de deelnemers die met de bus willen reizen organiseren we een busreis. Daarvoor hebben zich al ongeveer 7 mensen opgegeven.

   

  Meer info over de reismogelijkheden via activiteiten@langlauf.nl .

  Alle informatie over het programma is te vinden via onderstaande link:

  https://www.vasasport.nl/langlauf/noords-festival

 • Reisverslag 2022

  Dit jaar is de verenigingsreis gecombineerd met het Noords Festival, georganiseerd door Vasa Sport. Door corona konden de wedstrijden rond het Nederlands Kampioenschap niet doorgaan. Jammer voor de echt wedstrijdgerichte langlaufers. We kijken terug op een geweldige week met zon, sneeuw, langlaufen en gezelligheid…

  In totaal waren we met bijna 40 deelnemers van onze langlaufvereniging en nog ca. 14 leden die ook lid zijn van collega-verenigingen als SLT en RW-Rottemeren. Helaas konden op het laatste moment 5 leden niet meegaan als gevolg van corona of corona-gerelateerde maatregelen.
  Er zijn veel mensen die voor het eerst meegaan. En er zijn gangmakers in de “langlaufapp-Ramsau”. Wouter trakteert hen dagelijks op een serie foto’s.
  We verblijven in het uitstekende hotel Almfrieden. Even 100 meter lopen en je staat op de loipe; 220 km loipes liggen dan voor je gereed. Twee dagen lichte sneeuw zorgen voor perfecte omstandigheden. Daarna 6 dagen alleen maar zon. Veel van onze deelnemers nemen deel aan het programma van Vasa Sport, vooral de eerste 3 dagen. Ze worden ingedeeld in groepen van gelijk niveau en de keuze is tussen klassiek en skate. Leuk om te midden van langlaufend Nederland te verblijven en anderen te ontmoeten. Het is deze week opvallend rustig in Ramsau, veel restaurantjes onderweg zijn nog gesloten. Maar al snel weten we de geopende koffie- en gebakgelegenheden te vinden, uiteraard gewapend met de QR code en mondkapjes, het is niet anders.
  Na drie dagen beginnen de “test-events”: Geen wedstrijden, maar toch voelt het voor de deelnemers wel zo, drie of vier rondjes op z’n hardst met tijdregistratie. Publiek is in Oostenrijk wel welkom en de aanmoedigingen van ons worden door de deelnemers zeer gewaardeerd. Bea en Maarten verlenen vrijwilligerswerk als parcourswacht. Anderen kiezen deze dagen voor tochtjes op eigen gelegenheid, een grote wandeling, sneeuwschoenlopen of nog een training afdaaltechnieken. Eén pechgeval: Patrick breekt tijdens een tocht op woensdag een sleutelbeen en is helaas uitgeschakeld voor verdere deelname.

  De gezelligheid in het hotel is anders dan andere jaren: iedereen heeft een vaste tafel, hooguit kleine groepjes aan tafel. Sidney Teeling zorgt elke avond voor een terugblik op de dag en een korte update van het programma. Er staat dit jaar geen borrel op de agenda helaas.
  Nog een laatste “event” op de zaterdag,15 of 25 km langlaufen. Alle deelnemers halen binnen de gestelde tijd de eindstreep.
  Dorien heeft de bus en het bagagetransport weer uitstekend geregeld, de bus vertrekt op zaterdag rond 19.00 uur. Anderen vertrekken zaterdag of zondagmorgen en een enkeling blijft nog enkele dagen langer. Dankzij de app “langlaufers Ramsau” weten we dat iedereen veilig en snel thuis is gearriveerd.

  Wie had gedacht dat er geen traditionele groepsfoto gemaakt kon worden heeft niet gerekend met Chris Zwarts. Deze thuisblijver heeft van ruim 30 foto’s een prachtige terugblik gemaakt.