• Verenigingsreis 2022/2023

 • Verenigingsreis januari 2023 opnieuw naar Ramsau

  Van 7 t/m 14 januari 2023 is de verenigingsreis naar de sneeuw opnieuw naar Ramsau. We sluiten voor de tweede maal aan bij het programma van het Noords Festival en het Nederlands kampioenschap Langlaufen, en verblijven met andere deelnemers aan de reis in het uitstekende hotel Almfrieden.

   

  De deelnemers van de reis van januari 2022 zijn al in de gelegenheid gesteld te boeken voor de reis. Inmiddels hebben zich 28 mensen opgegeven. Een deel van hen gaat met de auto, voor de deelnemers die met de bus willen reizen organiseren we een busreis. Daarvoor hebben zich al ongeveer 7 mensen opgegeven.

   

  Meer info over de reismogelijkheden via activiteiten@langlauf.nl .

  Alle informatie over het programma is te vinden via onderstaande link:

  https://www.vasasport.nl/langlauf/noords-festival

 • Reisverslag 2023

  Prachtige groene bergen met witte linten(pistes) en een wit stadion en een loipe van ongeveer 9 km en dat was het. Als je nu denkt dat we bij de pakken neer gingen zitten, dan heb je mis, want er kon gelanglauft worden en het bleef niet groen. Op maandag begon het te sneeuwen en uiteindelijk was alles toch nog wit, ook wijzelf, want (natte) sneeuw of niet, er wordt gelanglauft en het werd uiteindelijk echt  Winterwonderland.

   

  Hondenhotel Almfrieden was rond 7 januari een zoete inval, een week ervoor waren er al mensen gearriveerd; op zaterdagochtend kwam er een bus aan, maar de meeste mensen kwamen per auto, al dan niet met medepassagiers en zo werd Almfrieden een heus langlaufbolwerk en werd de hondenverzorgingsruimte een wax/reparatiekamer.

   

  Ook dit jaar had de langlaufvereniging zich aangesloten bij het Noords festival dat georganiseerd werd door Vasa Sport. Dat houdt in dat er naast ons gezelschap van de langlaufvereniging  ook veel langlaufers waren die zich aangemeld hadden bij Vasa.

   

  De eerste dagen waren er lessen georganiseerd voor langlaufen of voor skaten op ieders eigen niveau. Op woensdag en donderdag waren er wedstrijden. Ja, het mocht weer, in tegenstelling tot vorig jaar toen er vanwege corona geen wedstrijden georganiseerd mochten worden en het alleen testrondes waren. Op donderdag werd er ook een sneeuwschoenwandeling gehouden en op vrijdag was op ieders eigen niveau een tocht georganiseerd en op zaterdag was er een marathon. Een heel programma dus en een ieder was vrij om mee te doen of niet.

   

  Langlaufvereniging Gouda had een eigen eetzaal met diverse eettafels en er werd gerouleerd, zodat je niet altijd bij de zelfde mensen aan tafel zat. Elke avond kwam Sydney Teeling(jeetje wat heeft die man een stem als een scheepstoeter!) met een briefing voor de volgende dag naar onze eetzaal.

   

  Een verenigingsreis is een verenigingsreis. Dat betekent dat er grappen waren en grollen; plagerijen; uitdelen van chocolademedailles aan mensen die net niet in de prijzen waren gevallen, compleet met volkslied. Ook was er het uitdelen van de halve chocolademedailles aan Evelien en Els die onderling met elkaar bedisseld hadden wie de linker- en wie de rechterhelft zou krijgen. Er werd wat afgelachen in de eetzaal. Ook al was je voor het eerst mee, je hoorde er helemaal bij, er was geen kliekvorming waarbij je niet welkom was.

  Ik, Marieke Bruijn, voelde me zeer op mijn plek en heb een geweldige week gehad!!