• Mooi en zonnig fiets- en wandelweekend in Bennekom

  18 jun 2021
 • Van 11 tot en met 13 juni hadden we ons traditionele fiets- en wandelweekend. Vorig jaar kon het door Corona niet doorgaan, maar de boeking van het Nivonhuis De Bosbeek kon gelukkig omgezet worden naar dit jaar.

   

  12 fietsers verzamelden zich om half 10 in Gouda en onder leiding van Maarten van der Hoeven reden we een prachtige route via Haastrecht, Polsbroek, Nieuwegein, Cothen (en hier konden we het niet laten om de medewerkers van Vasasport even een bezoek te brengen), via de Utrechtse Heuvelrug naar Wageningen en dan doorsteken naar Bennekom. Hier werden we verwelkomd door de groep die met de trein of auto was gekomen en gewandeld hadden vanaf Station Ede-Wageningen naar de Bosbeek.
  ’s Avonds heerlijk pannenkoeken gegeten bij Panoramahoeve.

   

  Op zaterdag is er een kleine fietsgroep (7) en een grote wandelgroep (13). Beide groepen komen langs het mooie nieuwe monument op de Ginkelse Heide, waarin de luchtlanding van de Engelsen in 1944 wordt uitgebeeld, nog geen einde van de oorlog helaas! Na 60 km fietsen en ca. 13 km lopen brengen we de rest van de middag en avond door op het terras van het Nivonhuis. De geleverde barbecue werkt helaas niet, maar na een uurtje wachten brengt de slager een nieuwe.

  Tijd genoeg om terug te blikken op prima werk van Maarten bij het jarenlang uitzetten van de fietsroutes; het start in maart met een route van ca. 50 km en elke 2 weken komt er 5 tot 10 km bij. Ook dit jaar ging dat goed, zelfs met groepjes van 4 met grote afstand tussen de groepjes.  Chris Zwarts heeft er weer veel werk van gemaakt en zet hem namens de groep in het zonnetje, met mooie foto’s. Koos Ligthart neemt het volgend jaar van Maarten over, alvast bedankt.

   

  Op zondag weer terug. Fijn dat de bagage weer meegenomen kon worden door Wouter van Driel en Irina Vermeer. De wandelaars lopen weer naar het station en gaan terug met de trein, de fietsgroep neemt opnieuw een prachtige route, eerst over de Utrechtse Heuvelrug, daarna zigzaggend langs de Rijn. In totaal 4 pontjes over de Rijn/Lek op de route, mooie weggetjes door de Betuwe en later de Alblasserwaard. Via de pont bij Schoonhoven komen we op overbekend terrein en zijn rond 17.00 uur weer thuis.

   

  Inmiddels hebben we al weer gereserveerd voor volgend jaar: van 10 tot 12 juni 2022 in het Koos Vorrinkhuis in de Lage Vuursche.