• HerfstInstuif op langlaufbaan

  21 okt 2021
 • Na een stormachtige nacht kwamen, op donderdagochtend 21 oktober, 27 kinderen naar de Langlaufbaan voor de HerfstInstuif. In 3 groepen maakten ze een ronde over de baan waarbij ze oefenden in langlaufen, afdalen van steeds wat grotere heuveltjes en schieten met de kruisboogjes. Na het eerste uur was er limonade en speculaas en kreeg iedereen een wedstrijdhesje aan.

   

  Daarna volgden 3 onderdelen om het geleerde in de praktijk te brengen. Een estafette waarbij hoedjes van de ene kant van de baan naar de andere kant werden gebracht. Een afdaling waar balletjes geraapt moesten worden. En een wedstrijd biatlon, met start om de halve minuut en waarbij allereerst een parcours gelanglauft werd, gevolgd door schieten met de kruisboogjes. Voor elk gemist schot moest een strafronde worden gelopen, waarna een sprint naar de finish volgde.

   

  Onderweg hebben we flinke regenbuien getrotseerd. De kinderen wilden niet schuilen, liever nog een afdaling of een extra rondje langlaufen! Na afloop was er voor iedereen een oorkonde met daarop de prestaties.