• Special Olympics vol plezier en sportiviteit

  21 nov 2021
 • Zaterdag 20 november is voor de derde keer met succes een Special Olympics Langlaufen georganiseerd. Het was een nationaal evenement met deelnemers uit Uden, Rotterdam en Gouda.

  Rond 13 uur werd het evenement geopend met de aankomst van de vlam. Eveline bracht de vlam het terrein op, begeleid door politie en brandweer. Na het afleggen van de eed, ‘Ik ga voor de overwinning, maar door mijn inzet ben ik al winnaar!’, kon de wedstrijd beginnen.

   

  Allereerst werd een voorronde gehouden zodat de deelnemers, op basis van hun tijd, in groepen van gelijk niveau ingedeeld konden worden. De meest ervaren deelnemers legden een uitdagend parcours af van ca. 500 m, voor minder ervaren deelnemers was er een eenvoudiger parcours van ca. 150 m.

  Daarna volgde de finale, waarin dan echt om de medailles gestreden werd! Het was duidelijk dat alle deelnemers in de finale nog iets extra’s konden geven. De tijden waren van bijna iedereen nog weer sneller.

   

  Uiteindelijk waren de deelnemers van Langlaufvereniging Gouda zeer succesvol. Onze toppers Eveline en Timo verdienden beiden een prachtige gouden medaille! Ook voor Deveny, die in de beginnersklasse uitkwam, was er een gouden medaille!

  Deze zeer geslaagde middag, vol plezier en sportiviteit, had niet kunnen plaatsvinden zonder de enthousiaste groep vrijwilligers op de baan en in de Skihut!

 • Klik op een foto hieronder voor een vergroting en diavoorstelling.

  Klik hiernaast voor een video.