• Verslag weekend Lage Vuursche

  19 jun 2022
 • Twintig deelnemers aan het weekend, 10 fietsers die op vrijdag en zondag rond de 100 km fietsten en 2 80 plussers (Nel en Riet) heen en weer rond de 65 km. De rest ging met openbaar vervoer of auto.

  Maarten had voor de heenweg een prachtige route langs de zuidrand van Amsterdam gepland met 2 bootjes, 2 koffiestops bij de Westeinderplassen en Muiden en vervolgens door het Gooi naar Hilversum en Lage Vuursche. Nel en Riet hadden een route langs Woerden en Breukelen uitgezocht en waren een klein uur eerder in Lage Vuursche dan de grote groep.

  ’s Avonds pannenkoek eten bij het Vuursche Bos, we waren er te laat om nog een ijsje te kunnen eten… hebben we de dag daarna ingehaald.

   

  De fietsgroep heeft net als 3 jaar geleden op de tweede dag Spakenburg aangedaan. De paling is nergens lekkerder dan daar is dan het motto! Een nieuwe deelnemer aan het fietsen was deze dag Hanneke de Jong, die het bereik van haar elektrische fiets net verkeerd inschatte, maar gelukkig kwamen de snellere fietsers weer op tijd om nog een klein duwtje te geven.

  10 mensen namen er deel aan een wandeling door de bossen en heidevelden rond Lage Vuursche. Na een rondgang langs Drakensteyn dronken we koffie bij Buiten in de Kuil, waarna we de heidevelden met kuddes schapen en runderen ingingen. Aan het eind van de wandeling namen we een ijsje! En sloten ons weer aan bij de rest van de groep die inmiddels een broodje paling was gaan halen in Spakenburg.

  De tweede avond BBQ, het was daarvoor fantastisch weer op het terras van het Nivonhuis. Sommigen bleven nog lang nazitten bij het kampvuur van Wouter.

   

  En dan de terugweg: Mooi weer, maar aanwakkerende wind. Nel en Riet kozen weer voor bijna dezelfde route als de heenweg, Maarten koos voor de zuidelijke route. Eerst nog langs Amersfoort, dan via vliegveld Soesterberg richting Zeist, en dan zuidwaarts via Cothen naar Culemborg, Meerkerk, Schoonhoven en weer Gouda. Mooie route Maarten, we hebben genoten!

   

  Ook dank aan alle autoreizigers (Wouter, Irina en Hanneke) voor het transport van alle bagage. En…. volgend jaar van 9 tot 11 juni staat het Nivonhuis De Kleine Rug in de Biesbosch op het programma.