• Best wel een uitdaginkje, die Wintertriatlon. En dank aan Outdoor Gouda.

  21 dec 2021
 • Lees de interviews met 2 deelnemers aan de wintertriatlon.

  En zie ook het verslag op trikipedia

   

  Bijgaand tref je de uitslag van de Wintertriatlon, met tussentijden.

   

   

  Dank aan Outdoor Gouda
  De uitgereikte prijzen werden beschikbaar gesteld door Outdoor Gouda, de buitensportwinkel in Gouda, aan de Nieuwehaven.
  Fijn dat deze zaak zo betrokken is bij onze vereniging.

 • Wendy Tijssen houdt wel van een ‘uitdaginkje’ want vol enthousiasme had ze zich opgegeven voor de Triatlon, de jaarlijks door de vereniging georganiseerde ‘multisport’ van de drie gecombineerde duursporten hardlopen, fietsen en langlaufen. Het was best een uitdaging omdat Wendy niet koos voor de vlakke asfaltroute met de citybike maar voor de met steile hellingen uitgeruste ‘Coenecoopbrug-de Groene Walroute’ op de mountainbike.

  Slechts drie weken geleden stond Wendy voor het eerst op dit type pedalen. Zij besefte maar al te goed dat wanneer je naar beneden gaat, jij jouw zwaartepunt moet verleggen door met je billen achter het zadel te gaan hangen en dat wanneer je niet goed en/of op tijd schakelt, het slechts een kwestie van tijd is vooraleer je de controle verliest. Maar slechts een paar keer werd het Wendy te gortig, toen heeft zij de uitwijk, bijvoorbeeld de stenen trap, met de fiets aan de hand genomen. En zij was niet de enige, merkte ze op. Maar een dergelijke uitdaging op korte termijn aangaan, betekent dat je over een goede  basisconditie en zelfvertrouwen moet beschikken. Zij heeft beide.

  Wendy gaat immers al sinds 2007 met zus en broer naar Oostenrijk, eerst voor de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee en later voor de Wintertriatlon. Als Wendy (samen met haar zus en broer) uiteindelijk de finish haalde,  gaf dat euforie, een extreem gevoel van blijdschap. In 2010 echter, werd haar broer daar geconfronteerd met de eerste symptomen van de ALS-ziekte waaraan hij helaas 5 jaar geleden is overleden. Voor Wendy hing voortaan de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee vooral samen met verdriet.

  Toch heeft Wendy het verlies van haar broer een plek kunnen geven door de Wintertriatlon Weissensee als nieuwe uitdaging op te pakken in 2019.  Zo kon zij alle goede herinneringen over haar broer combineren met het neerzetten van een nieuwe prestatie, waarna het euforie-gevoel weer terugkwam.

  Het mooie is ook dat Wendy de flow van de wintertriatlon nu ook in eigen land bij de langlaufvereniging beleeft. In ‘the flow’ met nieuwe doelen. Allereerst om haar man aan het langlaufen te krijgen en dat is gelukt! Bovendien geeft zij les aan beginners maar door het volgen van de instructeursopleiding N3, binnenkort op alle niveaus. Tenslotte…..ze koestert de ambitie om deel te nemen aan de Vasaloppet: 90km langlaufen!

  Haar doel van afgelopen zaterdag was niet om in de prijzen te vallen. Tot Wendy’s verrassing werd zij derde op de korte afstand en stond moe maar voldaan op ‘het kistje’. Nogmaals gefeliciteerd!

 • Stephan van Eijk is de tel kwijtgeraakt maar hij heeft voor de zoveelste keer de triatlon gewonnen dit jaar. Sinds alle edities triatlon worden georganiseerd, heeft hij meegedaan en gewonnen. Behalve dan die éne keer; toen was iemand écht veel sterker. Jammer genoeg is diegene niet meer lid van de vereniging want nu moet Stephan zichzelf steeds opnieuw uitdagen tijdens de wedstrijd door hoge snelheden proberen aan te houden.

  Qua voorbereiding gaat Stephan alleen het parcours verkennen van te voren maar verder traint hij niet extra voor de triatlon van de vereniging. Hij is immers ook lid van TTB ofwel Triathlon Team Bodegraven waar kan worden gezwommen, gefietst en gelopen. Het zwemmen wordt gedaan in buitenwater, De Reeuwijkse  plassen. Op die manier onderhoudt hij zijn prima basisconditie.

  Van het persoonlijk zwaarder maken van het parcours door extra rondjes met hardlopen of meer steile hellingen met mountainbiken in te lassen, wil hij niets weten. Het blijft immers een recreatieve aangelegenheid waar het draait om plezier hebben om te sporten in de buitenlucht. Hij waardeert het zéér dat er weer zoveel vrijwilligers zich hebben ingezet om de triatlon mogelijk te maken dit jaar. Hij wil graag iedereen bedanken hiervoor.

  Eigenlijk vermoeden medewerkers van de organisatie dat Stephan per abuis toch een extra rondje heeft gemountainbiked én gelanglauft. Maar ook hier wilde Stephan niets van weten want hij volgde zijn eigen telling. Desondanks is hij als winnaar uit de bus gekomen! Weer! Gefeliciteerd!

 • Een heftig filmpje met de ontberingen van de wintertriatlon; pas op: het bevat schokkende beelden!

   

  Voor een vergroting van de de foto's hieronder klik je erop.