• Vrijwilligers centraal in nieuwjaarstoespraak

  5 jan 2020
 • Het was een drukte van belang bij de nieuwjaarsreceptie. Er werden vele handjes geschud, nieuwjaarswensen gewisseld, bijgekletst en een drankje gedronken. Er stond een rijk gevuld buffet te wachten inclusief een grote kippiepan!

   

  Bea Marsman, onze voorzitter, hield de nieuwjaarstoespraak waarin de vrijwilligers en vooral ook de nieuwe vrijwilligers centraal stonden. Daarna werd er geproost op het nieuwe jaar en het succesvol verlopende seizoen. En daarna werd het buffet geopend en nog gezellig nagepraat.

   

  Hieronder volgen fragmenten uit de nieuwjaarstoespraak van Bea Marsman.

   

  “Wat we doen vandaag is het weggeven van 3 buffs met ons logo erop. Deze buffs deel ik zo uit aan 3 vrijwilligers die dit collector’s item vorig jaar niet hebben gekregen omdat ze toen nog geen vrijwilliger waren. En zij krijgen deze buff omdat ze dit jaar een mooie prestatie als vrijwilliger hebben neergezet.

  Met het uitdelen van deze buffs zetten we uiteraard de vrijwilligers centraal, want zij zijn de ruggengraat van onze vereniging. Dit is al vaak gezegd, maar het klopt ook gewoon.

  We zijn blij met al onze vrijwilligers. We houden onze vereniging bloeiend met al onze vrijwilligers. En toch komen we ook nog vrijwilligers tekort. Onder andere door verloop. Mensen die al jaren actief zijn geweest, kunnen dat niet aldoor blijven doen waardoor vacatures ontstaan. Die moeten door een nieuwere ‘generatie’ worden opgepakt. En dat valt nog niet mee.

   

  Lustrumcommissie:

  In de lustrumcommissie zaten uiteraard ervaren vrijwilligers. Maar er zat ook een nieuwe vrijwilliger in de lustrumcommissie en dat is Aart Hordijk. Die wil ik als dank voor zijn goede bijdragen aan het lustrum een buff overhandigen.

   

  Cursusadministratie:

  Al een tijdje was het beeld dat de cursusadministratie een zeer intensieve taak was. Onder andere was er de wens om gemakkelijker de diverse overzichten te genereren voor de cursussen. Toen we ontdekten dat Rindert ICT-expertise had, hebben we hem gevraagd om hier iets voor te maken. En als nieuw lid van onze vereniging, heeft hij dat opgepakt en in Access een aantal programma’s gemaakt voor de diverse overzichten. Dus voor Rindert ook een buff en ook nog een cadeaubon.

  Riekje heeft eind vorig seizoen aangegeven de cursusadministratie te willen afbouwen. Dit seizoen heeft Monique Leeflang zich ingewerkt in de cursusadministratie en heeft al aardig wat uren gedraaid en lijkt en is al een ervaren kracht! We zijn blij dat zij de cursusadministratie is komen versterken zodat Riekje de mogelijkheid heeft om af te bouwen.

   

  Bestuur:

  Afgelopen ALV hebben we bestuurswisseling en bestuursaanvulling gehad. Dirk Rompel is bestuurslid PR geworden en Wim Bresser penningmeester. Wim is nog echt een nieuweling binnen onze vereniging en was toch bereid om penningmeester te worden. Hij doet het nu een paar maanden, heeft het penningmeesterschap met verve op zich genomen en doet prima mee in het bestuur. Dus het is volledig terecht dat we hem nu een buff geven.

   

  Het zegt ook iets over de diversiteit aan vrijwilligerswerk. Een ieder met een bepaald talent kan bij ons terecht. Ben je graag met je handen bezig dan is er werk zat en dat geldt ook als je liever met je hoofd bezig bent. En niet te vergeten diegenen met sportieve talenten. We zijn heel blij met onze trainers!

   

  Ik wens ons allen in september een prima nieuwe voorzitter toe vanwege mijn reglementair aftreden na 8 jaar bestuurslid.

  En ik wens ons allen veel vrijwilligers toe voor schoonmaken, voor bardienst, een bestuurslid evenementen en voor vele andere hand- en spandiensten.

  Geef je op voor wat je kan.”

   

  Klik op de foto’s hieronder voor een groter beeld. En bekijk het artikel in het AD van 7 januari 2020 over onze receptie.