• Wat een geweldige seizoensafsluiting

  19 feb 2024
 • Alles viel eigenlijk mee vandaag: de regen, de opkomst, het aantal taarten . . . De weersvoorspelling was slecht, bar slecht. Dat gaf geen goed gevoel voor de opkomst voor het opruimen van de baan.

   

  Een man of 20 voor de seizoensafsluiter, de elf loipentocht, in de stromende regen. Okay, daar moesten we het dan maar mee doen. Maar de Skihut stroomde voller en voller terwijl de langlaufers zich nat sportten op de baan. Nou, eigenlijk viel die regen in de ochtend nog wel een beetje mee, had erger gekund. Do had een circuit uitgezet met 11 stations waar we de allerlaatste oefeningen van het seizoen konden doen. En na 6 minuten luidde dan een enorme alpenweidekoeienbel voor de volgende ronde. In groepjes werd braaf het circuit afgewerkt tot de bel voor de laatste ronde, het afbreken van de baan.

   

  Maar eerst tijd voor de aprés ski: de taarten. Aan zelfgebakken taarten geen gebrek, ik heb ze niet allemaal kunnen proeven, nog maar een dagje gaan helpen voor de rest van de taarten. De Skihut zat inmiddels stampvol, wel een man of 40 die niet konden wachten om de baan af te breken. De taken werden verdeeld: elke stukje een coördinator voor het ontmantelen. En Martien gaf nog een instructie voor de do’s en don’ts. Om 12 uur begonnen, om 14 uur klaar met alle tiewraps doorknippen en alle bovenmatten op stapels leggen. Wat fijn dat zo’n grote ploeg de regen trotseerde om met zijn allen de schouders er onder te zetten!

   

  Maandag en dinsdag wordt er nog verder gewerkt en dan na de verenigingsreis op dinsdag 5 maart gaan we weer verder met de laatste loodjes. Alle leden, inclusief ook een aantal nieuwe leden, enorm bedankt voor jullie fantastische inzet!