• We gaan weer mountainbiken en gravelbiken!

  8 mrt 2024
 • Ook in het zomerseizoen van 2024 gaan we weer mountainbiken en gravelbiken! Steeds op een nader af te spreken locatie.

   

  We starten met een gravelroute op de zondagmorgen voorafgaand van de Zomerstartdag op 24 maart, 09.30u vanaf de parkeerplaats bij het Groenhovenbad in Gouda.

   

  Wat is gravelbiken?

  Gravelbiken, gravelen, of hoe je het ook wil noemen, komt eigenlijk heel simpel neer op met een fiets over gravelwegen/zandpaden (etc.) rijden.

  Dat hoeft niet altijd op een gravelfiets te zijn. Maar kan eigenlijk op elk type fiets en/of mountainbike. Wil je wat meer comfort dan is een bredere band met profiel 33 mm of zelfs 40 mm aan te raden.

   

  Gravelen houdt het midden tussen wielrennen en mountainbiken. Tijdens een gravelrit fiets je dus voornamelijk op onverharde wegen. Gravelen is een stuk avontuurlijker dan racefietsen. Je komt op plekken waar je normaal niet komt, de ondergrond is een stuk zwaarder en je hebt toch bepaalde “skills” nodig. Het verschil met mountainbiken is vooral dat met name de afdalingen minder heftig en veelal overzichtelijker zijn.

   

  Wat is mountainbiken?

  Mountainbiken, mtb-en, of hoe je het ook wil noemen, komt eigenlijk heel simpel neer op met een fiets over heuvels, bergen rotspartijen offroad (etc.) rijden, veelal op smalle paadjes, ook wel singletracks genoemd.

  Veelal is het raadzaam om deze paden te betreden op een mountainbike, in Nederland zijn de paden relatief eenvoudig en minder ‘ruw’ dan bijvoorbeeld in Oostenrijk of Frankrijk, in Nederland kan je de mtb-routes vaak ook wel betreden op bv. een gravelbike als de route minder bochtig is.

   

  Gravelbiken:

  Zondag 24 maart, Zaterdag 20 april, Zondag 28 april, Maandag 20 mei (2e Pinksterdag), Zaterdag 15 juni, Zondag 07 juli

   

  Gravelweekend: 

  Het inplannen van een actief weekend om gezamenlijk gezellig een weekend te gaan gravelbiken zouden we graag in goed overleg met potentiële deelnemers willen bepalen.

  Meld je via activiteiten@langlauf.nl aan voor de app-groep.

   

  Mountainbiken:

  Maandag 1 april (2e Paasdag), Zaterdag 11 mei (Hemelvaartsweekend), Zaterdag 1 juni, Zondag 23 juni

   

  MTB-weekend: 

  Het inplannen van een actief weekend om gezamenlijk gezellig een weekend te gaan mountainbiken zouden we graag in goed overleg met potentiële deelnemers willen bepalen.

  Meld je via activiteiten@langlauf.nl aan voor de app-groep.