• We gaan weer skaten in de 2de serie!

  19 okt 2023
 • Het skaten wint aan populariteit. In de wintersportgebieden zie je heel veel sporters die zich uitleven op de skating loipe. Skaten vraagt een goede conditie en kent veelzijdige bewegingen. Je kunt er heerlijk moe van worden. Daarnaast gaat het een stuk sneller dan klassiek langlaufen. Lekker uitdagend!

   

  We geven dit jaar weer veel aandacht aan het skaten als langlauftechniek. Daarvoor is een vlak skateparcours gecreëerd én er zijn enkele verbindingsparcoursen gelegd. Vanaf oktober staat skaten weer op het cursusprogramma. Je leert de basis skate techniek, dubbelstokken, de klimpas en afdalen met remmen. Daarna leer je de andere technieken die meer coördinatie vragen. Omhoog op steile stukken, met meer snelheid naar beneden en (stap)bochten.

   

  In de 2de serie wordt een skatecursus van 5 lessen gegeven op de donderdagavond vanaf 16 november.

  Op zaterdagmorgen 25 november wordt een skate-clinic van 2 uur gegeven.

   

   

  “8 enthousiaste diehards gingen de uitdaging aan van een skateclinic. Niet al te hoge verwachtingen want de proefles vorig jaar was best lastig. We begonnen in het gras met de coach-step. Beetje omhoog, beetje omlaag, stokinzet om-en-om. En kijk, het gleed warempel een beetje. En op de matten gleed het nog een beetje beter.

  Daarna de klimpas, dubbelstok bij elke tweede pas. En je krijgt ineens de echte glijsensatie: een lange glijpas en je voelt de vooruitstuwing door het stokgebruik.

  De 1 op 1 skatepas, dubbelstok bij elke pas, maakte de groep wat onrustig, dat vele stokgebruik was wel heel veel gevraagd van het coördinatievermogen in dit leerstadium. Maar bij heuvelop komt hij goed van pas was de ervaring.

   

  Na een parcoursje op de mooie uitgebreide nieuwe skatebaan, waar we alle technieken nog eens konden toepassen inclusief ook de skatebocht, is voor je het weet de les dan al weer om. Verder oefenen was het devies, de basisvaardigheden daarvoor heb je nu opgedaan. Iedereen was enthousiast, wel lastig, maar die glijsensatie, daar doe je het voor.”

  Inschrijven skatelessen