• Wedstrijdnieuws: Dolemitenlauf en Wintertriatlon Weissensee

  30 jan 2019
 • Terwijl ten noorden van de Alpen volop sneeuw lag was het in Zuid-Tirol sappelen om het parcours van de Dolemitenlauf vol sneeuw te krijgen. Dit lukte, dankzij een paar extra centimeters sneeuw die twee dagen voor de wedstrijd nog omlaag kwam.

  Edwin Valentijn en Cor en Do Witteman deden mee aan deze marathon. Het was een pittig parcours met flink wat hoogtemeters. Er moest heel wat gevisgraat worden. Daarnaast was het lekker koud: min 10. Kortom, er werd veel van de deelnemers gevraagd. Edwin werd 100ste in zijn leeftijdsklasse. Hij hoopt zich met deze deelname te plaatsen voor een beter startvak voor de Vasaloppet.
  Ook Cor en Do bereikten de finish na 42 pittige kilometers.

   

  Worldloppet
  De Dolemitenlauf is een Worldloppet en kent daardoor veel internationale deelnemers. Wij telden snel zo’n 16 verschillende nationaliteiten op de deelnemerslijst. Het werd door de organisatie wel gewaardeerd dat er toch een Oostenrijker wist te winnen.

   

  Wintertriatlon Weissensee
  Stephan van Eijk, Niek en Aart van den Breevaart Bravenboer en Albert Cool reisden na het Noords Festival door naar de Weissensee. Daar werd de wintertriatlon gehouden. Cor en Do Witteman waren daar al om te schaatsen.
  De wedstijd bestond uit 5 km hardlopen, 12,5 km schaatsen en 8 km langlaufen.
  Er stonden zo’n 100 triatleten aan de start. Onder hen Machiel Ittmann van Vasa Sport die ook van het Noords Festival kwam en marathonschaatser Kurt Wubben, die bij ons op de baan getraind had op het langlaufen.

  Langlaufen viel niet mee!
  Waar onze leden moeite hadden met schaatsen op het ijs vol scheuren, liepen zij hun achterstand aardig in met het langlaufen. Heel wat triatleten hadden moeite de helling op te komen op hun langlauflatten.
  Stephan werd 7e, net voor Kurt Wubben, Albert 19e, Niek 22e, Aart 31ste en Cor 39e. Do werd 9e.

  Machiel Ittman is een goede triatleet. Maar juist voor hem maakte het langlaufen het verschil. Hij werd eerste en haalde hiervoor zelfs enkele Oostenrijkers in!