• Wedstrijdsport

 • Langlaufen 13
 • Wedstrijdsport/Marathons

  Bij de vereniging kun je je voorbereiden op een marathon. Deze heeft ook vaak een recreantenversie. Het blijft een uitdaging om een parcours van 15, 30, 42 of zelfs 90 km (de Zweedse Vasaloppet) af te leggen! Er zijn in heel veel Europese landen marathons. Kijk voor de agenda maar eens op de websites van Euroloppet of op Worldloppet.

   

  Marathons

  Een aantal leden traint jaarlijks voor een of meerdere uitdagende marathons in de sneeuw. Soms gaan ze er samen op uit, en soms individueel. 

  In 2017 deden Nicole en Tosca de Wit en Aart van den Breevaart-Bravenboer mee aan de langste langlaufmarathon in Zweden: de 90 km lange Vasaloppet. Het NRC volgde hun prestaties.

  Klik hier voor het artikel

   

  Goed voorbereid op de Vasaloppet

  In 2019 deden ruim 10 leden mee aan de Vasaloppet. Een aantal sporters had nooit gelanglaufd maar wilden het 'project Vasaloppet' doen. Zij leerden langlaufen, gingen rolskiën en werden op onderdelen bijgespijkerd om de Vasaloppet te kunnen doen. Zij hadden al wel een goede basisconditie. En met het leren van de juiste techniek konden zij de 90 km lange tocht volbrengen. Zij deden er 10-12 uur over.

   

  Internationale wedstrijdsport

  Enkele jeugdleden hebben de overstap gemaakt naar de internationale wedstrijdsport. Wil je hen volgen? Kijk dan op de facebookpagina van Tosca en Nicole de Wit.

   

  NK-langlauf
  Jaarlijks wordt het NK-langlauf gehouden. Een week waar de wedstrijdsporter en de recreant zich prima kan vermaken. Kijk voor het programma op de site van organisator Vasasport.nl

   

  NK-marathon

  Er is ook een NK-marathon. Dit valt samen met de Rennsteiglauf in Duitsland. 30 km langlaufen op een uitdagend parcours. En ben je daar nog niet aan toe, dan kan je ook 15 km afleggen. Ook kun je dat weekend de skatemarathon van 15 km doen.

 • Wintertriatlon

  De langlaufvereniging organiseert jaarlijks in december de wintertriatlon. Een prestatietocht met een vleugje wedstrijd. De wintertriatlon bestaat uit drie onderdelen: hardlopen, mountainbiken en langlaufen op de kunststofbaan. De wedstrijd kent een korte en een lange versie. Daarnaast is het een prestatietocht en kunnen teams van 2 of 3 personen de korte afstanden afleggen.

   

  Onderdeel

  Korte triatlon

  Lange triatlon

  (tevens wedstrijd HollandCupNoords)

  Hardlopen

  5 ronden van 600m = 3km

  10 ronden van 600m = 6km

  MTB-fietsen

  2 ronden van 6km = 12km

  3 ronden van 6km = 18km

  Langlaufen

  5 ronden van 600m = 3km

  10 ronden van 600m = 6km